Life & Arts Τρίτη 22/06/2021, 21:43
LIFE & ARTS

MGM Studios: Επανεξετάζουν οι αρχές την απόκτησή της από την Amazon 

MGM Studios: Επανεξετάζουν οι αρχές την απόκτησή της από την Amazon 

Την προγραμματισμένη εξαγορά της κινηματογραφικής εταιρείας MGM από την Amazon θα επανεξετάσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στις ΗΠΑ, της οποίας η νέα πρόεδρος έχει επικρίνει τον κολοσσό των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων, σύμφωνα με πηγή με γνώση επί του θέματος την οποία επικαλείται το Reuters. 

Τον περασμένο Μάιο η Amazon ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τα αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο, αντί του ποσού των 8,45 δισ. δολαρίων, μια απόκτηση που της προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών και τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες συνεχούς ροής βίντεο όπως οι Netflix και Disney+.

Η Λίνα Χαν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της FTC στις 15 Ιουνίου, μια εξέλιξη που από πολλούς θεωρήθηκε ως ένα καλό σημάδι για την καταπολέμηση των μονοπωλιακών πρακτικών. 

Το 2017, η Χαν έγραψε ένα πολύ δημοφιλές άρθρο, «Το παράδοξο του αντιμονοπωλιακού νόμου με την Amazon», για το περιοδικό Yale Law Journal, τονίζονται ότι η παραδοσιακή εστίαση των αντιμονοπωλιακών νόμων στην τιμή, δεν επαρκεί για τις ζημιές που προκαλεί η Amazon καταπατώντας τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.  

Η FTC έχει ήδη ανοιχτή έρευνα για αντιμονοπωλιακές πρακτικές της Amazon και στο παρελθόν έχει ελέγξει κι άλλες συγχωνεύσεις και εξαγορές που έχει κάνει η εταιρεία. Η ρυθμιστική αρχή μοιράζεται το έργο της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News