Life & Arts Παρασκευή 25/06/2021, 19:12
LIFE & ARTS

O ESA αναζητά τον πρώτο ΑμΕΑ αστροναύτη

O ESA αναζητά τον πρώτο ΑμΕΑ αστροναύτη

Τον πρώτο ΑμΕΑ αστροναύτη αναζητάει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός (ESA), στο πλαίσιο ενός νέου διαστημικού προγράμματος, με βάση το οποίο αναζητούνται 22 νέοι αστροναύτες.

Ένας εξ αυτών, όμως, θα κάνει τη διαφορά, καθώς θα είναι άτομo με κάποια φυσική αναπηρία. M’ αυτή την πρωτοβουλία, άλλωστε, ο ESA θέλει να καταδείξει ότι το διάστημα ανήκει σ’ όλους, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Για το νέο πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν 22 αστροναύτες, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 22.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι περίπου 270 προέλθαν από ΑμΕΑ.

Η πρόσληψη ενός ΑμΕΑ, αν μη τι άλλο, συνιστά σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή υπηρεσία, η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό πρόοδου της αντίστοιχης αμερικανικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή, το διαστημικό πρόγραμμα της Ευρώπης έχει προϋπολογισμό 7 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 σε σχέση με τη Nasa. Την ίδια ώρα, κάθε χρόνο η ESA πραγματοποιεί έως οκτώ εκτοξεύσεις στο διάστημα, όταν στις ΗΠΑ εκτελούνται τουλάχιστον 40.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News