LIFE & ARTS

Η Ταράτσα επιστρέφει για… «Summer in the city»

Η Ταράτσα επιστρέφει για… «Summer in the city»

Μπορεί να μην γνωρίζουμε -με λίγες εξαιρέσεις- ακριβώς από τώρα ποιες και τι είδους θα είναι οι καλοκαιρινές συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε φέτος, πάντα λόγω των υγειονομικών μέτρων, το σίγουρο ωστόσο είναι πως και αυτό το καλοκαίρι στην πόλη θα επιστρέψει η Ταράτσα του Φοίβου. Το πολυθεματικό θέαμα του Φοίβου Δεληβοριά και των συνεργατών του έχει ξεκινήσει από το 2017 και συνεχίζεται με επιτυχία, ανανεώνοντας μάλιστα την σύνθεσή του για την έναρξη στις 10 Ιουνίου.

Ο χώρος πάντως είναι ο ίδιος, το «Αλσος» δηλαδή στο Πεδίον του Αρεως, εκεί όπου θα λάβει χώρα το μουσικοθεατρικό-κωμικό ποτ πουρί με τίτλο «Summer in the city». Με τα λόγια των ίδιων των συντελεστών: «Το αναψυκτήριο του Φοίβου Δεληβοριά, που από πέρσι λειτουργεί στο δροσερό χώρο του «Άλσους», θα κλείσει τα 200 χρόνια του το 2217. Όμως, ο τραγουδοποιός κι οι συνεργάτες του αποφάσισαν να τα γιορτάσουν από φέτος για τους εξής λόγους: πρώτον, κανείς από μας δεν θα ζει ως τότε και υπάρχει πιθανότητα να μη μας καλέσουν. Δεύτερον, μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τα χιλιόχρονα και να έχουμε έναν ακόμα λόγο να συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας κέφι επετειακά, αφού στον τόπο μας η επέτειος είναι πάντα πιο σημαντική από το ίδιο το γεγονός. Και τρίτον, γιατί ο φετινός χειμώνας μακριά σας έμοιαζε αιώνιος. Δεν ξέραμε καν αν μας θυμάστε, θέλαμε να σας στείλουμε κάνα μηνυματάκι, αλλά τελικά το μετανιώναμε και βουλιάζαμε στις πλατφόρμες».

Οσο για τους συντελεστές αυτοί περιλαμβάνουν αρχικά τους «παλιούς»: τον απολαυστικό Θανάση Αλευρά με τα κωμικά του νούμερα, τον ανατρεπτικό Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και την Νεφέλη Φασούλη με την όμορφη φωνή και τις νέες μουσικές δουλειές. Από φέτος ωστόσο στην ομάδα προστίθεται ακόμα η εκρηκτική Idra Kayne, η Αθηναία βασίλισσα των σόουλ και φανκ ρυθμών, μαζί με τον ταλαντούχο ηθοποιό και μιουζικαλίστα Φοίβο Ριμένα.

Στο επίκεντρο όλων φυσικά ο ίδιος ο Φοίβος Δεληβοριάς με την sui generis τραγουδοποιία του που εδώ και δεκαετίες αγαπάμε. Οπως κάθε χρόνο θα έχει στην Ταράτσα και εκλεκτή παρέα καλεσμένων, μερικοί μόνο από τους οποίους είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Φώτης Σιώτας, η Ιουλία Καραπατάκη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Καίτη Γαρμπή, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News