LIFE & ARTS

Brit Awards γένους θηλυκού

Brit Awards γένους θηλυκού

Μπορεί η περσινή τελετή απονομής των μουσικών Brit Awards να είχε καταδικαστεί από πολύ κόσμο ως «υπερβολικά ανδρική υπόθεση», ωστόσο φέτος συνέβη μάλλον το… αντίθετο. Το βράδυ της Τρίτης, σε μια λαμπερή εκδήλωση στην Ο2 Arena του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία 4 χιλιάδων θεατών, οι γυναίκες της βρετανικής -και όχι μόνο- μουσικής βιομηχανίας είχαν την τιμητική τους αποσπώντας τα επτά από τα έντεκα συνολικά βραβεία της βραδιάς.

Αντιρρήσεις δύσκολα θα εγερθούν αυτή τη φορά, ειδικά μετά και το ζωντανό σόου που έδωσαν εχθές καλλιτέχνιδες όπως η Dua Lipa, η οποία είναι και η μεγαλύτερη νικήτρια της απονομής. Η νεαρή κοπέλα από το Κόσοβο που μέσα σε μερικά χρόνια κατέκτησε τόσο το Νησί όσο και τον κόσμο, αναδείχθηκε κορυφαία Βρετανίδα σταρ, ενώ το γεμάτο χορευτικούς ύμνους άλμπουμ της, «Future Nostalgia», τιμήθηκε ως δίσκος της χρονιάς. Εκείνη από την πλευρά της το γιόρτασε με ένα ξεσηκωτικό ποτ πουρί των τραγουδιών της μέσα σε ένα σκηνικό που θύμιζε το μετρό του Λονδίνου. Επιπλέον στον ευχαριστήριο λόγο της έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εργαζομένους της «πρώτης γραμμής» του συστήματος υγείας (2.500 από αυτούς βρίσκονταν στην O2 Arena), καλώντας τον Μπόρις Τζόνσον να τους ανταμείψει δίκαια για τον αγώνα που έδωσαν όλον αυτόν τον καιρό.

Για πρώτη φορά επίσης οι διάσημες βρετανικές boy bands μπήκαν στην άκρη, με το βραβείο για το καλύτερο γκρουπ να πηγαίνει στις αποκλειστικά γένους θηλυκού Little Mix, ενώ διακρίσεις ακόμα κέρδισαν η φοβερή Arlo Parks ως πρωτοεμφανιζόμενη, η Μπίλι Αϊλις, ως διεθνής καλλιτέχνιδα αλλά και η Τέιλορ Σουίφτ με το ειδικό βραβείο «Global Icon». Οσο για τους άνδρες αξιοσημείωτο είναι πως ο Χάρι Στάιλς κατάφερε να αποσπάσει το καλύτερο βρετανικό σινγκλ με το «Watermelon Sugar», το οποίο έμεινε επί 62 εβδομάδες στο UK Chart· παράλληλα ο The Weeknd, ο οποίος αγνοήθηκε σκανδαλωδώς στα τελευταία Grammy, τιμήθηκε από τα Brits ως κορυφαίος διεθνής καλλιτέχνης. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News