LIFE & ARTS

Οι Coldplay παίζουν δυνατά και στο… Διάστημα

Οι Coldplay παίζουν δυνατά και στο… Διάστημα

«Προς το παρόν δεν μας επιτρέπεται να παίξουμε για κάποιον εδώ στη Γη, οπότε σκεφτήκαμε να παίξουμε για εσένα. Θα είναι η ατομική σου συναυλία», είπε ο επικεφαλής των Coldplay, Κρις Μάρτιν, στον Γάλλο αστροναύτη Τομά Πεσκέ, ο οποίος είχε πρόσφατα επικοινωνία μέσω βίντεο με τα μέλη της μπάντας.

Η επιλογή δεν ήταν βέβαια τυχαία. Οι Coldplay, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα ποπ/ροκ γκρουπ των τελευταίων δεκαετιών, διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να λανσάρουν το καινούριο κομμάτι τους με τίτλο «Higher Power». Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, η μπάντα μοιράστηκε με τον Πεσκέ ένα βίντεο κλιπ του κομματιού, το οποίο εκείνος αναπαρήγαγε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε αυτό βλέπουμε τον Κρις Μάρτιν και τους υπόλοιπους να τραγουδούν συνοδεία… εξωγήινων, οι οποίοι χορεύουν μπροστά τους ως ολογράμματα.

Ο Γάλλος αστροναύτης από την πλευρά του ανταπέδωσε το «δώρο» απαντώντας στις ερωτήσεις των μουσικών σχετικά με την ζωή στο Διάστημα, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις διαφορές του πραγματικού διαστημικού ταξιδιού σε σχέση με εκείνα της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας, ενώ τους επέτρεψε να ρίξουν και μερικές ματιές στην (ομολογουμένως) εντυπωσιακή θέα που απολαμβάνει από τα παράθυρά του.

Όσο για το ίδιο το τραγούδι που έχει για παραγωγό του τον Μαξ Μάρτιν, αποτελεί πιθανότατα προάγγελο του πολυαναμενόμενου ένατου άλμπουμ των Coldplay. Η βρετανική μπάντα θα το ερμηνεύσει ξανά ζωντανά σε μια τοποθεσία πάνω στον Τάμεση την βραδιά των Brit Awards στις 11 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News