LIFE & ARTS

Οι τηλεοπτικοί «Sex Pistols» και η οργή του Τζον Λίντον

Οι τηλεοπτικοί «Sex Pistols» και η οργή του Τζον Λίντον

Ως γνωστόν, η σχέση του Τζον Λίντον, του θρυλικού Τζόνι Ρότεν των Sex Pistols δηλαδή, με την ψυχραιμία είναι μάλλον… ανύπαρκτη. Ο ηγέτης της βρετανικής μπάντας που έκανε το πανκ μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει έναν δικό του μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει γεγονότα και καταστάσεις, συνήθως με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο στον αέρα. Κάπως έτσι αντέδρασε και στο «Pistol», την καινούρια μίνι σειρά με θέμα τους Sex Pistols, την οποία ετοιμάζει αυτόν τον καιρό ο Ντάνι Μπόιλ.

Ο σπουδαίος Αγγλος σκηνοθέτης, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και άριστος γνώστης της μουσικής, βασίζει την δουλεία του στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του κιθαρίστα του γκρουπ, Στιβ Τζόουνς, με τίτλο «Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol». Ο Λίντον από την πλευρά του δεν εκτίμησε και πολύ το γεγονός πως οι δημιουργοί της σειράς δεν τον συμβουλεύτηκαν, τουλάχιστον όσον αφορά τον δικό του χαρακτήρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι η πιο αυθάδης μ…κία που έπρεπε να υποστώ. Δηλαδή, έφτασαν να προσλάβουν ηθοποιό να με παίξει, αλλά πάνω σε τι δουλεύει ο ηθοποιός; Πάντως όχι στην προσωπικότητά μου», καταλήγοντας πως το πράγμα για εκείνον δεν μπορεί να έχει άλλη οδό από την δικαστική.

Πράγματι η σειρά, από τα γυρίσματα της οποίας έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες, προχωρά κανονικά την παραγωγή της, έχοντας τον γνωστό μας από το «1917», Ανσον Μπουν, στον ρόλο του Τζόνι Ρότεν, τον Τόμπι Γουάλας («Babyteeth») σε εκείνον του Στιβ Τζόουνς και τον Λούις Πάτριτζ («Ενόλα Χολμς») ως Σιντ Βίσιους. Το καστ των ανερχόμενων τηλεοπτικών σταρ συμπληρώνεται ακόμα από τον Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ («Το Γκαμπί της Βασίλισσας»), ο οποίος θα υποδυθεί τον θρυλικό μάνατζερ-καλλιτέχνη Μάλκολμ Μακλάρεν και την Ταλούλα Ρίλεϊ («Westworld») ως Βίβιεν Γουέστγουντ.

Οπως είναι φανερό και μόνο η μυθολογία όλων αυτών των προσώπων είναι αρκετή για να κάνει τους φαν των Sex Pistols και του πανκ να περιμένουν με ανυπομονησία, ακόμα κι αν ο Τζον Λίντον δεν δώσει ποτέ τις… ευλογίες του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News