Life & Arts Τρίτη 27/04/2021, 16:08
LIFE & ARTS

Βαρκελώνη: 5.000 άτομα πήγαν σε συναυλία – τι έγινε

Φορούσαν μάσκες, αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις

Βαρκελώνη: 5.000 άτομα πήγαν σε συναυλία – τι έγινε

Συναυλία με κοινό περίπου 5.000 ατόμων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο ενός πειράματος, καθώς χώρες από όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους για την ασφαλή διεξαγωγή δημόσιων εκδηλώσεων εν μέσω της πανδημίας.

Τα συμπεράσματα από το πείραμα της Ισπανίας ήταν ενθαρρυντικά, καθώς οι ερευνητές δεν βρήκαν ενδείξεις υψηλότερης εξάπλωσης του ιού ανάμεσα σε εκείνους που παρακολούθησαν τη συναυλία.

Συγκεκριμένα, έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό μέσα σε 14 ημέρες από την εκδήλωση, με τη θετικότητα να είναι χαμηλότερη από ό,τι στο γενικό πληθυσμό.

Βαρκελώνη: 5.000 άτομα πήγαν σε συναυλία – τι έγινε-1
φωτ.: AP

Σημειώνεται ότι όσοι παρακολούθησαν την εμφάνιση του συγκροτήματος Love of Lesbian φορούσαν μάσκες, αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις.

Από τους έξι που βρέθηκαν θετικοί, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι τέσσερις μολύνθηκαν αλλού. Ο ρυθμός των κρουσμάτων ήταν ο μισός από αυτόν που καταγράφεται  στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στη Βαρκελώνη.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μαρτυρούν ότι υπήρξε διασπορά στην εκδήλωση», είπε ένας από τους επιστήμονες που οργάνωσαν το πείραμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News