Life & Arts Δευτέρα 19/04/2021, 15:08
LIFE & ARTS

Η σεφ που δεν τρώει εδώ και 6 χρόνια

Η σεφ που δεν τρώει εδώ και 6 χρόνια

Την μοναδική ιστορία μίας 23χρονης με πάθος για την μαγειρική, αλλά αδυναμία να φάει, μεταφέρει το BBC. Ο λόγος για την Loretta Harmes η οποία τρελαίνεται να μαγειρεύει και να ανακαλύπτει νέα μενού, αλλά λόγω μίας σπάνιας διαταραχής του στομάχου δεν μπορεί να δοκιμάσει τις συνταγές της. Στο Instrgam είναι γνωστή ως «nil-by-mouth foodie».

Μία φωτογραφία από το 2015 της θυμίζει το τελευταίο της πραγματικό γεύμα. Καθόταν στο οικογενειακό τραπέζι με τη μητέρα της και την αδελφή της για ένα γεύμα με ψητό κρέας και πατάτες. Ήξερε ότι είναι πιθανότατα το τελευταίο της. Ήταν πολύ χαρούμενη για εκείνη τη στιγμή. Μέσα σε λίγα λεπτά όμως ένας οξύς πόνος άρχισε να διαπερνά το στομάχι της. Αισθανόταν ότι είχε φουσκώσει τόσο που θα έσκαγε. Παρόλα αυτά θα θυμάται αυτή τη στιγμή ως «κάτι φανταστικό. Προσπαθήσαμε να κάτσουμε στο τραπέζι σαν κανονική οικογένεια για μία φορά» όπως αφηγείται στο βρετανικό δίκτυο. 

Loretta eating her last mealI

Έκτοτε επιβιώνει με αλεσμένο φαγητό. Δεν μπορεί να φάει τίποτα το στέρεο, με βάση τις οδηγίες των γιατρών. Ένα χοντρό, πορτοκαλί σωληνάκι περνάει μέσα από τη μύτη της και φτάνει στο πεπτικό της σύστημα. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά αισθάνεται τυχερή που ύστερα από πολλά χρόνια κατά τα οποία κανείς δεν την πίστευε, τώρα οι γιατροί έχουν βρει επιτέλους τι έχει.

Χρειάστηκε να δώσει μάχες, ενώ για ένα διάστημα την έκλεισαν σε ψυχιατρείο πιστεύοντας ότι δεν αισθάνεται πραγματικά πόνο, όπως έλεγε, αλλά πάσχει από νευρική ανορεξία. Υπέφερε όντως από ανορεξία στα 15 της, αλλά το είχε ξεπεράσει σε λιγότερο από έναν χρόνο. Μετά ήρθε και πάλι η όρεξη για φαγητό, αλλά ήρθαν και οι αφόρητοι πόνοι. Η απελπισία που αισθανόταν για το γεγονός ότι κανείς δεν την πίστευε και κανείς δεν μπορούσε να την βοηθήσει οδηγούσε σε ξεσπάσματα οργής, που έκαναν ορισμένους γιατρούς να υποπτεύονται ακόμη περισσότερο ψυχική ασθένεια. Έως ότου ένας γιατρός στο νοσοκομείο St Mark’s Hospital του Λονδίνου έφτασε στην πραγματική διάγνωση. 

Μαζί με την αλήθεια ήρθε ξανά και η διάθεσή της για μαγειρική. Από 11 ετών μαζί με την κουβερνάντα της λάτρευε να δοκιμάζει δεκάδες συνταγές και εντυπωσίαζε τους πάντες με τις ικανότητές της στην κουζίνα. Η ασθένεια που την εμποδίζει να φάει κανονικά, δεν πρόκειται να την εμποδίσει να κάνει αυτό που αγαπά. 

Πηγή: BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News