Life & Arts Δευτέρα 29/03/2021, 13:03
LIFE & ARTS

Ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» με εικονογράφηση του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» με εικονογράφηση του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

Με σχέδια του ίδιου του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά η τριλογία των βιβλίων «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» στα αγγλικά από τους εκδοτικούς οίκους HarperCollins και Houghton Mifflin Harcourt Books & Media τον Οκτώβριο και σε μετάφραση, ταυτόχρονα, όλο τον κόσμο.

Οπως ανακοίνωσαν οι εκδόσεις HMH, το ταλέντο του σπουδαίου συγγραφέα στη ζωγραφική και το σχέδιο ήταν γνωστό αλλά όχι ευρέως διαδεδομένο – σίγουρα όχι τόσο όσο οι ιστορίες του. Εργα του ιδίου είχαν κοσμήσει την έκδοση του «Χόμπιτ», ενώ τα σχέδια και η εικονογράφηση του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» είχε παρουσιαστεί το 2018 σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Οξφόρδη.

Ο συγγραφέας ήταν μετριόφρων ως προς το «προφανές και σπάνιο καλλιτεχνικό του ταλέντο», δήλωσε ο εκδοτικός οίκος, ενώ ο ίδιος το Τόλκιν είχε δηλώσει «συντετριμένος» όταν ένας κριτικός είχε γράψει ότι οι λίγες εικόνες με τις οποίες είχε εικονογραφήσει το «Χόμπιτ» δεν αντανακλούσαν το ταλέντο του στην πρόζα.

Ωστόσο, ο Τόλκιν σχεδίασε αρκετά έργα και ζωγραφικούς πίνακες καθώς έγραφε τις περιπέτειες του Φρόντο Μπάγκινς, κυρίως για τη δική του ευχαρίστηση (και των παιδιών του) αλλά και ως «οδηγούς» του αχανούς κόσμου που δημιουργούσε.

Η τριλογία περιλαμβάνει τη «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», τους «Δύο Πύργους» και την «Επιστροφή του Βασιλιά». Ο «Αρχοντας των δαχτυλιδιών» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Πίτερ Τζάκσον μεταξύ 2001-2003 και τον Ελάιζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο.  

Με πληροφορίες από AP, The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News