Life & Arts Παρασκευή 26/03/2021, 15:37
LIFE & ARTS

Ράλι Ακρόπολις: Επιστρέφει στο WRC μετά από οκτώ χρόνια

Στις 9-12 Σεπτεμβρίου

Ράλι Ακρόπολις: Επιστρέφει στο WRC μετά από οκτώ χρόνια

Την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC -μετά από οκτώ χρόνια απουσίας- ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Η διεξαγωγή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 9 έως 12 Σεπτεμβρίου, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του και στο πρόγραμμα του 2022.

Για τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του.

Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της,

»Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News