LIFE & ARTS

Η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά στο ΚΠΙΣΝ

Η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά στο ΚΠΙΣΝ

Οι μήνες που διανύουμε είναι σίγουρα παράξενοι και στενάχωροι για τους ανθρώπους, ωστόσο η φύση δεν χαμπαριάζει από τις δικές μας ταλαιπωρίες και εκρύγνειται καθώς η άνοιξη έχει μπει πια για τα καλά. Με αυτό το σύνθημα, δηλαδή το «Ανοιξη ό,τι κι αν γίνει», το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την πιο όμορφη εποχή του Πάρκου. Τα δέντρα και τα λουλούδια που αυθονούν στο τελευταίου έχουν αρχίσει άλλωστε να ανθίζουν και μαζί τους ξετυλίγεται (προς το παρόν διαδικτυακά) ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα που στόχος είναι να κορυφωθεί στο τέλος Ιουνίου με το καθιερωμένο φεστιβάλ SNF Nostos.

Η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά στο ΚΠΙΣΝ-1

Τι θα δούμε ως τότε όμως να εκπέμπει από το ΚΠΙΣΝ; Αρχικά τον θεματικό προγραμματισμό εκδηλώσεων «Πρόσωπα του Ηρωα», ο οποίος συνεχίζεται στις 4/4 με τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη», υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Εκτορα Λυγίζου. Η κατηγορία των «Αναγνώσεων» προχωρά επίσης με αφιερώματα στα ακριτικά τραγούδια (24/3) και τις παραλογές (31/3), σε επιμέλεια κειμένων του Παντελή Μπουκάλα. Τέλος, μαθητικά συγκροτήματα διασκευάζουν με απρόβλεπτο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια καθώς «το Schoolwave παίζει με την παράδοση» στις 31/5.

Η μουσική πάντως συνεχίζεται και στον Φάρο με τα Lighthouse Sessions και τον οικοδεσπότη τους, Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, να υποδέχεται διαδοχικά τον Γιώργο Μανωλάκη (28/3), το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ (18/4) και τον δεξιοτέχνη της λαϊκής κιθάρας, Δημήτρη Μυστακίδη (16/5). Τέλος μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα την σκυτάλη παίρνει η Καμεράτα και η Χορωδία της ΕΡΤ, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κατάνυξης με την συναυλια «Κατά Ματθαίον πάθη του Μπαχ» (26/4).

Οσο για την ζωντανή παρουσία του κόσμου στο Πάρκο, αυτή -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα έρθει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαίου, όταν η μουσική θα συναντήσει τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τον χορό σε ένα φεστιβάλ, όπου υπάρχει χώρος για όλους και για όλα. Οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά διασκεδάζουν με γνωστούς και αγαπημένους μουσικούς και DJs, αθλούνται και συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (29 και 30/5).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News