Life & Arts Πέμπτη 21/01/2021, 18:58
LIFE & ARTS

Το παραμύθι του Λαυρίου συνεχίζεται

Φέτος το Λαύριο έχει συγκεντρώσει ένα νεανικό σύνολο

Το παραμύθι του Λαυρίου συνεχίζεται

Αν ρίξει μια ματιά κανείς στην σημερινή βαθμολογία της Basket League, της πρώτης δηλαδή μπασκετικής κατηγορίας της χώρας, θα δει στην κορυφή να φιγουράρει το… Λαύριο. Η ομάδα από των αττικών περιχώρων βρίσκεται -έστω και με ένα ματς περισσότερο- πάνω από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, έχει δε στην πλάτη της ακόμα την ΑΕΚ, το Περιστέρι και τον Προμηθέα Πάτρας, ομάδες δηλαδή με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την ίδια. Επιπλέον οι οκτώ μέχρι σήμερα νίκες της έγιναν σε παιχνίδια (και) με τους παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο μάλιστα οδήγησε και στην απόλυση του προηγούμενου προπονητή του «τριφυλλιού».

Όλα αυτά βέβαια δεν συνέβησαν τυχαία. Ο Χρήστος Σερέλης είναι με διαφορά ο μακροβιότερος προπονητής της κατηγορίας, έχοντας συμπληρώσει στον πάγκο του Λαυρίου 15 χρόνια, από τότε που η ομάδα αγωνιζόταν ακόμα στην Γ΄ Εθνική. Σε μια χώρα με αθλητική νοοτροπία που θέλει τους προπονητές -όλων των αθλημάτων- να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, η περίπτωση του Σερέλη είναι σχεδόν μοναδική, αλλά και ενδεικτική του τι μπορεί να καταφέρει κανείς στηρίζοντας και ποντάροντας στην καλή δουλειά ενός ικανού ανθρώπου.

Φυσικά μπάσκετ παίζουν πρώτα από όλα οι αθλητές. Φέτος το Λαύριο έχει συγκεντρώσει ένα νεανικό σύνολο, αποτελούμενο τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους παίκτες με φιλοδοξίες, το οποίο λόγω αθλητικών προσόντων και νιάτων, πολύ απλά «βγάζει το λάδι» σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακατάπαυστο τρέξιμο, σκληρή άμυνα και ρυθμός στην επίθεση είναι τα συστατικά της επιτυχίας μια ομάδας που μπορεί να μην έχει το ταλέντο του ΝΒΑ, ξέρει ωστόσο να εφαρμόζει σωστά βασικές αρχές του μπάσκετ. Μεγαλύτεροι ως τώρα διακριθέντες είναι ο 23χρονος Βασίλης Μουράτος, ένα παιδί που σε νεαρή ηλικία έφτασε μέχρι και τον Ολυμπιακό ωστόσο τώρα αρχίζει να ωριμάζει, αλλά και ο συνομήλικός του Αμερικανός, Τάισον Κάρτερ, ο οποίος ήρθε από το πουθενά (προηγουμένως δεν ήταν καν επαγγελματίας) και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Το παραμύθι συνεχίζεται λοιπόν για το Λαύριο και ελπίζουμε σύντομα οι φίλοι του στην πόλη των μεταλλείων να μπορούν να το απολαύσουν ξανά από κοντά. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News