LIFE & ARTS

Ο ευέξαπτος κύριος Κρόου

Ο ευέξαπτος κύριος Κρόου

Θυμάστε το «Master and Commander», την κινηματογραφική θαλασσινή περιπέτεια εποχής με τον Ράσελ Κρόου στον ρόλο ενός γενναίου Βρετανού καπετάνιου; Η ταινία του Πίτερ Γουίρ είχε κάνει αρκετό θόρυβο το 2003 που κυκλοφόρησε, τόσο στις αίθουσες όσο και στα βίντεο κλαμπ, εξαργυρώνοντας εν μέρει και την τεράστια φήμη που απέκτησε ο πρωταγωνιστής του μετά τον «Μονομάχο». Εφτασε μάλιστα και μέχρι την τελετή των Οσκαρ του 2004, φεύγοντας με τα αγαλματίδια για την καλύτερη φωτογραφία και το καλύτερο ηχητικό μοντάζ.

Όλα αυτά βέβαια μάλλον άφησαν παγερά αδιάφορο τον Ιαν ΜακΝάμπ, τραγουδιστή του σχετικά άσημου συγκροτήματος Icicle Works, ο οποίος σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στα social media ανέφερε τα εξής: «Πολύς κόσμος παραπονιέται για την έλλειψη ύπνου στη διάρκεια της πανδημίας. Εγώ πάντως σας προτείνω το “Master and Commander” με πρωταγωνιστή τον συνήθως καθηλωτικό Ράσελ Κρόου. Ποτέ δεν έχω καταφέρει να μείνω ξύπνιος πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο. Παρακαλώ. Και ευχαριστώ Ράσελ».

Αυτό το μάλλον δηκτικό χιούμορ -αλλά πάντως χιούμορ- δεν άφησε ασχολίαστο ο ίδιος ο Ράσελ Κρόου, ο οποίος παρόλο που ως διασημότητα έχει περισσότερους από τρία εκατομμύρια ακολούθους, φαίνεται πως κάποια πράγματα τα θεωρεί… ασυγχώρητα: «Αυτό είναι το πρόβλημα με τα σημερινά παιδιά. Δεν έχουν καμιά συγκέντρωση. Το φιλμ του Πίτερ Γουίρ είναι υπέροχο. Μια στοχευμένη, με προσοχή στη λεπτομέρεια, επική ιστορία πίστης στην Αυτοκρατορία και το καθήκον, ανεξάρτητα από το κόστος. Απίθανη φωτογραφία από τον Ράσελ Μπόιντ και μαγικό σάουντρακ. Οπωσδήποτε μια ταινία για ενήλικες».

Είναι φανερό πως ο διάσημος για την (μηδενική) πραότητά του Νεοζηλανδός ηθοποιός δεν παίρνει και πολύ ψύχραιμα την όποια κριτική. Μοιάζει δε να έχει έτοιμη την εύκολη απάντηση κατηγορώντας τις νεότερες γενιές ότι δεν γνωρίζουν, δεν εκτιμούν κ.ο.κ. Μικρή λεπτομέρεια: o Ιαν ΜακΝαμπ που έκανε την αρχική ανάρτηση είναι 60 ετών. Ο τελευταίος πάντως απάντησε εκ νέου ευχαριστώντας τον «Ράσελ» και λέγοντας πως λάτρεψε την τελευταία του ταινία. Ισως βέβαια εκεί κάπου κρύβεται η ειρωνία, μιας και το προ μερικών μηνών «Unhinged» κατά κοινή ομολογία δεν βλεπόταν. Ο Ράσελ Κρόου ήταν ωστόσο και εκεί, ως συνήθως, εξαιρετικός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News