Life & Arts Πέμπτη 6/04/2023, 07:18
LIFE & ARTS

Η κόρη του Bill Gates απέκτησε νέο σπιτικό στην τιμή των 51 εκατ. δολαρίων

Η κόρη του Bill Gates απέκτησε νέο σπιτικό στην τιμή των 51 εκατ. δολαρίων

Ένα ρετιρέ αξίας 51 εκατ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως αποκαλεί σπίτι της, η μεγαλύτερη κόρη του Bill Gates, Jeniffer Gates.

Το τεράστιο κτίριο, όπου στεγάζεται το διαμέρισμα, βρίσκεται στη γειτονιά Tribeca του Μανχάταν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις διασημότητες.  Ένας εκπρόσωπος της CetraRuddy, της αρχιτεκτονικής εταιρείας που σχεδίασε το κτίριο, είπε στο CNBC ότι έχει φιλοξενήσει και άλλα διάσημα πρόσωπα, όπως τη Meg Ryan, την Blake Lively και τον Ryan Reynolds.

Η κόρη του Bill Gates απέκτησε νέο σπιτικό στην τιμή των 51 εκατ. δολαρίων-1
Φωτ.: CetraRuddy

Η Gates, η οποία είναι παντρεμένη με τον Ολυμπιονίκη ιππέα Nayel Nassar, φέρεται να αγόρασε το ρετιρέ που ανήκε στον πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, μέσω ενός καταπιστεύματος με έδρα το Σιάτλ. Τον Μάρτιο, το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, το οποίο είναι και το πρώτο εγγόνι για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Microsoft.

Η Jennifer Gates είναι βραβευμένη ιππέας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με πτυχίο στην ανθρώπινη βιολογία και αυτή τη στιγμή παρακολουθεί μαθήματα στην Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Το ρετιρέ είναι 862 τ.μ. και έχει έναν υπαίθριο χώρο 315 τ.μ., -πράγμα σπάνιο για το κέντρο της Νέας Υόρκης-, με μικρή πισίνα. Περιλαμβάνει έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και δύο wc.

«Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε το κτίριο έτσι, ώστε οι κάτοικοι να έχουν ιδιωτικότητα, αλλά και να επωφεληθούν από τη θέα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου», είπε στο CNBC η Theresa Genovese, διευθύντρια της CetraRuddy Architecture.

«Ο τρόπος που σχεδιάσαμε τα διαμερίσματα, για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το κτίριο είναι τόσο δημοφιλές», πρόσθεσε.

Το ρετιρέ τριών επιπέδων της Gates είναι η μεγαλύτερη κατοικία σε ένα κτίριο 53 διαμερισμάτων. Έχει πρόσβαση σε δικό του ασανσέρ και διαθέτει δύο από τις 15 θέσεις στάθμευσης του κτιρίου.

Η κόρη του Bill Gates απέκτησε νέο σπιτικό στην τιμή των 51 εκατ. δολαρίων-2
Φωτ.: CetraRuddy

Το κτίριο διαθέτει για όλους τους ενοικιαστές εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, αίθουσες γιόγκα, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά και χώρο αποθήκευσης ποδηλάτων και αποθήκευσης κρασιού.

Η Genovese είπε ότι στις διασημότητες αρέσει ιδιαίτερα ότι το κτίριο σχεδιάστηκε με περισσότερους ανελκυστήρες από ό,τι χρειαζόταν για τον αριθμό των διαμερισμάτων. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους κατοίκους να φτάνουν από τα διαμερίσματά τους στα αυτοκίνητά τους χωρίς να χρειάζεται να βγουν έξω.

Εκτός από τον δικό της υπαίθριο χώρο, η Gates μπορεί να επωφεληθεί από την εσωτερική αυλή και τον κοινό υπαίθριο χώρο στην οροφή.
«Είναι σχεδόν σαν μια όαση και εκεί πάνω. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές, οπότε μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν δελεαστικό το να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στο κτίριο», είπε η Genovese.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Bill Gates: Η κακή συνήθεια την οποία χρειάστηκε να αποβάλει για να επιτύχει

Ο Bill Gates έκανε test drive με όχημα αυτόνομης οδήγησης (video)

Τι έκανε ο Bill Gates όταν έβγαλε 350 εκατ. δολάρια σε μια νύχτα – Πρέπει όλοι να το κάνουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News