Life & Arts Δευτέρα 3/04/2023, 19:08
LIFE & ARTS

Τέλος τα ηλεκτρικά σκούτερ από το Παρίσι

Τέλος τα ηλεκτρικά σκούτερ από το Παρίσι

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκούτερ από τη γαλλική πρωτεύουσα, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων υποστήριξε αυτή την κίνηση.

Από την πλευρά τους, οι χειριστές σκούτερ δήλωσαν απογοητευμένοι με την απόφαση, αλλά εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για να αποφύγουν την πλήρη απαγόρευση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα μη δεσμευτικό δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή (2/4), το 89,03% των 103.084 πολιτών που συμμετείχαν δήλωσε ότι είναι αντίθετο με τα σκούτερ, τα οποία μισθώνονται σε βραχυπρόθεσμη βάση μέσω εφαρμογών, στην πόλη. 

«Το πολύ σαφές μήνυμά τους γίνεται τώρα ο οδικός μας χάρτης», είπε η Hidalgo σε δήλωση μετά την ψηφοφορία, λέγοντας αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ότι τα σκούτερ θα φύγουν από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν λήγουν οι τρέχουσες συμφωνίες με τους χειριστές.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ κυκλοφόρησαν στο Παρίσι το 2018, αλλά το 2020 ο αριθμός των εταιρειών με άδειες λειτουργίας μειώθηκε σε μόλις τρεις: Lime, Dott και Tier, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι επικριτές των σκούτερ λένε ότι αυξάνουν την κίνηση σε πεζοδρόμια και δρόμους, αλλά εγείρουν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια. Υπήρξαν 459 ατυχήματα με ηλεκτρονικά σκούτερ ή παρόμοια οχήματα στο Παρίσι πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων τριών θανάτων, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Να σημειωθεί ότι πόλεις σε όλο τον κόσμο συζητούν πώς να ρυθμίσουν ή να περιορίσουν τόσο τα ενοικιαζόμενα όσο και τα ιδιόκτητα ηλεκτρονικά σκούτερ, τα οποία είναι δημοφιλή στους τουρίστες και ορισμένους επιβάτες, αλλά θεωρούνται ενοχλητικά από πολλούς ντόπιους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Λονδίνο: Φωτιές από μπαταρίες σκούτερ – Μέτρα ασφαλείας στα ΜΜΜ

Οι Παριζιάνοι τον μισούσαν, ο δημιουργός του τον ζήλευε: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Πύργο του Άιφελ

Γαλλία: Eξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News