Life & Arts Τετάρτη 22/03/2023, 09:45
LIFE & ARTS

Bill Gates: Ο πατέρας με το άρρωστο παιδί και πώς τον κέρδισε η τεχνητή νοημοσύνη

Bill Gates: Ο πατέρας με το άρρωστο παιδί και πώς τον κέρδισε η τεχνητή νοημοσύνη

H ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι η πιο σημαντική τεχνολογική πρόοδος εδώ και δεκαετίες, εκτιμά ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.

Ο Gates έγραψε στο blog του ότι η ανάπτυξη του AI είναι τόσο σημαντική όσο η δημιουργία του μικροεπεξεργαστή, του προσωπικού υπολογιστή, του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου.

 «Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft έκανε τον Ιανουάριο μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, την εταιρεία πίσω από το chatbot ChatGPT. Αλλά και η Google παρουσίασε πρόσφατα το δικό της chatbot, το Bard.

Ο Gates αποκάλυψε ότι έκανε συναντήσεις με την ομάδα της OpenAI από το 2016. Όπως έγραψε, κατάλαβε ότι επρόκειτο για τη σημαντικότερη πρόοδο της τεχνολογίας από το graphical user interface (GUI), όταν ζήτησε από το chatbot να γράψει μια απάντηση σε έναν πατέρα με ένα άρρωστο παιδί.

 «Έγραψε μια προσεκτική απάντηση που ήταν πιθανώς καλύτερη από ό,τι θα δίναμε οι περισσότεροι από εμάς στην αίθουσα», είπε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Η ανάπτυξη του GUI σήμαινε ότι για να αλληλεπιδράσει ένας άνθρωπος με έναν υπολογιστή δεν χρειαζόταν πια να περιορίζεται στο κείμενο και να πληκτρολογεί εντολές. Η ανάπτυξή του άνοιξε τον δρόμο στα λειτουργικά συστήματα Windows και Mac OS τη δεκαετία του 1980, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει βασικό κομμάτι της πληροφορικής. Ο Gates πιστεύει ότι η τεχνολογία AI θα οδηγήσει σε παρόμοιες εξελίξεις.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μίρα Μουράτι: Ποια είναι η 35χρονη πίσω από το ChatGPT;

«Το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει στις 15 Μαρτίου»: Προέβλεψε το ChatGPT την κρίση;

«Έχω βάλει ένα Chatbot να κάνει κρυφά τη δουλειά μου»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News