Life & Arts Τετάρτη 22/02/2023, 07:10
LIFE & ARTS

Παράξενα σπίτια: Μένει σε αεροδρόμιο και πηγαίνει στη δουλειά του με… αεροπλάνο

Παράξενα σπίτια: Μένει σε αεροδρόμιο και πηγαίνει στη δουλειά του με… αεροπλάνο

Όταν ο Joe Sobczak έψαχνε για νέο σπίτι στο Groveland της Καλιφόρνια, είχε ένα βασικό προαπαιτούμενο που δεν είχαν πολλοί. Έψαχνε ένα σπίτι που θα είχε γκαράζ για… τα αεροπλάνα του. 

Τελικά βρήκε ένα οικιστικό πάρκο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Pine Mountain Lake. Εκεί μέσα αγόρασε το 2017 έναντι 698.000 δολαρίων ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων, 7 μπάνιων και με τεράστιο υπόστεγο. 

«Είναι ένα εκπληκτικό κοινωνικό περιβάλλον, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα. Οι υπηρεσίες είναι κάπως περιορισμένες, αλλά τουλάχιστον έχεις ηρεμία και γαλήνη», ανέφερε στο CNBC.

Πηγαίνει στη δουλειά του με το αεροπλάνο

Ωστόσο εκτός του ότι του αρέσουν τα αεροπλάνα, ο Sobczak έψαχνε ένα σπίτι με τέτοιου είδους πάρκινγκ και για ακόμη έναν λόγο. Για να πηγαίνει στη δουλειά του με το αεροπλάνο. 

Ως πιλότος δοκιμών, ο Sobczak εργάζεται κυρίως από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO). Έτσι αντί να κάνει την τρίωρη διαδρομή με το αυτοκίνητο, μπαίνει σε ένα από τα αεροπλάνα του και φτάνει στο κοντινό αεροδρόμιο San Carlos και από εκεί μέσα σε 15 λεπτά βρίσκεται στον προορισμό του. 

«Ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι πιο ασφαλής στο αεροπλάνο είναι επειδή έχω τον απόλυτο έλεγχο, σε αντίθεση με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου όπου στο δρόμο είμαι εγώ και άλλοι 5.000 οδηγοί», αναφέρει ο πιλότος. 

Την ίδια ώρα επειδή το αεροδρόμιο της κομητείας Tuolumne δεν διαθέτει πύργο ελέγχου, οι κάτοικοι του αεροδρομίου χρησιμοποιούν μια «κοινή συχνότητα συμβουλευτικής κυκλοφορίας», ώστε οι πιλότοι να μπορούν να μεταδίδουν πότε και από πού θα πετάξουν. 

«Πραγματικά δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν αν πρόκειται να πετάξω. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να απογειωθώ« αναφέρει ο Sobczak. 

Δυστυχώς ο Sobczak γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορεί να πετάξει πια. Παρόλα αυτά, ανυπομονεί να γίνει μέλος της κοινότητας των πιλότων και των πρώην πιλότων οι οποίοι ζουν στο πάρκο. 

«Σκοπεύω να είμαι εδώ για αρκετό καιρό. Μπορώ να ζήσω εδώ πάνω. Να πετάω με αεροπλάνα. Να μείνω μακριά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση της Bay Area. Να αναπνέω καθαρό αέρα και να κάνω ταξίδια. Είναι πολλοί καλοί λόγοι για να μείνω εδώ», λέει ο Sobczak.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μία αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Το πιο νόστιμο φαγητό στις πτήσεις και άλλα μυστικά εκ των έσω

Μέσα σε μία πτήση-φάντασμα: Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός επιβάτης;

Ταξίδι με αεροπλάνο: Ο ένας κανόνας που δεν πρέπει να αγνοείτε ποτέ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News