Life & Arts Παρασκευή 17/06/2022, 22:07
LIFE & ARTS

Eurovision: Στη Βρετανία η επόμενη διοργάνωση για «λόγους ασφαλείας» – Αντιδράσεις από Ουκρανία

Eurovision: Στη Βρετανία η επόμενη διοργάνωση για «λόγους ασφαλείας» – Αντιδράσεις από Ουκρανία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ότι θα διεξαχθεί η επόμενη διοργάνωση της Eurovision. 

Συγκεκριμένα η EBU ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι κατά παράδοση, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, αλλά η EBU ανακοίνωσε ότι ο προσεχής διαγωνισμός δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της επέκρινε την απόφαση της EBU να μην της αναθέσει την επόμενη διοργάνωση για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής με τον υπουργό Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο να δηλώνει ότι «δεν συμφωνεί με την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση» και να ζητά διαπραγματεύσεις με σκοπό τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2023 στη χώρα του.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News