Life & Arts Σάββατο 4/02/2023, 15:01
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το πράσινο φόρεμα της Jennifer Lopez και πώς άλλαξε το ίντερνετ

Το πράσινο φόρεμα της Jennifer Lopez και πώς άλλαξε το ίντερνετ

Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από την ημέρα που η Jennifer Lopez φόρεσε εκείνο το πράσινο Versace φόρεμα που άφησε εποχή. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, όμως, είναι ότι αυτό το τολμηρό φόρεμα άλλαξε το διαδίκτυο για πάντα. Γιατί όταν έγινε viral, ενέπνευσε τους μηχανικούς της Google να δημιουργήσουν το Google Image Search.

Η Lopez φόρεσε το θρυλικό φόρεμα στα βραβεία Grammy του 2000. Με κόψιμο που έφτανε ως τον αφαλό της τραγουδίστριας, η πράσινη τουαλέτα ανέμιζε σε κάθε της βήμα, αφήνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται εάν η επόμενη κίνηση θα έκρυβε ένα αποκαλυπτικό ατύχημα. Στην πραγματικότητα, όπως θα αποκάλυπτε η ίδια η Lopez 20 χρόνια μετά, δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος: Το φόρεμα ήταν κολλημένο πάνω στο σώμα της με ταινία.

Το πράσινο φόρεμα της Jennifer Lopez και πώς άλλαξε το ίντερνετ-1
φωτ.: Shutterstock 

Όμως η τολμηρή αυτή εμφάνιση  έγινε τον καιρό εκείνo η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google, με τον πρώην CEO και εκτελεστικό πρόεδρο της Google, Eric Schmidt να γράφει το 2015: «Οι άνθρωποι ήθελαν περισσότερα από απλό κείμενο. Αλλά δεν είχαμε έναν σίγουρο τρόπο για να δώσουμε στους χρήστες ακριβώς αυτό  που ήθελαν: Την JLo να φορά εκείνο το φόρεμα. Έτσι, γεννήθηκε το Google Image Search».

Πριν από τη δημιουργία του Google Image Search, κάθε σελίδα αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης αποτελούνται αποκλειστικά από κείμενα και links σε ιστοσελίδες. Το τολμηρό Versace φόρεμα αποκάλυψε το κενό στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Το νέο εργαλείο της Google κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2001.

Δεν το φόρεσε καν πρώτη

Και να φανταστεί κανείς ότι η Jennifer Lopez δεν ήταν καν η πρώτη σταρ που φόρεσε το επίμαχο πράσινο φόρεμα.

Όπως γράφει το CNN, πρώτα, το είχε φορέσει η ίδια η σχεδιάστρια Donatella Versace για το Met Gala το 1999. Ακολούθησε η Geri Halliwell, από τις Spice Girls, που το φόρεσε στα Μουσικά Βραβεία NRJ το 2000, μόλις ένα μήνα πριν από τη Lopez. Αλλά καμία από τις δύο δεν προκάλεσε τόσο σάλο όσο η Lopez στα Grammy.

Το φόρεμα αυτό θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας θρύλος της μόδας. Μάλιστα, για να τιμήσει την 20ή επέτειο εκείνης της στιγμής, η Versace παρουσίασε μια επανασχεδιασμένη εκδοχή του φορέματος, στο σόου της για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Στην πασαρέλα δεν θα μπορούσε παρά να το φορά η ίδια η Lopez.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Gmail: Το χρησιμοποιούν 1,8 δισ. άτομα – Δεν ξέρουν όμως αυτό το μυστικό

Ο άνδρας που πραγματικά έσπασε το ίντερνετ: Το τέλος της εποχής της αθωότητας

Η επανάσταση του ίντερνετ ξεκίνησε σιωπηλά: Δεν φαντάζεστε ποιο ήταν το πρώτο .com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News