Life & Arts Παρασκευή 27/01/2023, 09:25
LIFE & ARTS

Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει άρθρα στο BuzzFeed: Άλμα 200% για τη μετοχή

Η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει άρθρα στο BuzzFeed: Άλμα 200% για τη μετοχή

Ράλι πάνω από 200% σημείωσε χθες η μετοχή του BuzzFeed στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία ψηφιακών μέσων να κάνει κινήσεις για να ενισχύσει το εκδοτικό της περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) από τον δημιουργό του ChatGPT.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο έως και 203% την Πέμπτη, φτάνοντας στα 2,88 δολάρια.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το BuzzFeed θα χρησιμοποιήσει σύντομα την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει το εκδοτικό περιεχόμενο για το κοινό του. Η εφημερίδα επικαλείται σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό ο CEO Jonah Peretti. Η εταιρεία θα βασιστεί στην OpenAI, που  δημιούργησε το ChatGPT, για να δημιουργήσει εξατομικευμένο περιεχόμενο, όπως τα δημοφιλή κουίζ και οι λίστες του BuzzFeed.

Η εταιρεία εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη δημοσιογραφία που δημιουργείται από τον άνθρωπο, δήλωσε εκπρόσωπος του BuzzFeed στη WSJ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το BuzzFeed έκλεισε επίσης συμφωνία με τη Meta, η οποία  θα πληρώσει τον εκδοτικό οργανισμό εκατομμύρια δολάρια για να φέρει περισσότερους δημιουργούς στο Facebook και το Instagram.

Το BuzzFeed, το οποίο μπήκε στο χρηματιστήριο μέσω SPAC το 2021, αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε περικοπές στο τμήμα ειδήσεών της, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο κερδοφόρος πέρυσι, αλλά η μετοχή συνέχισε να υποχωρεί. Τον Δεκέμβριο, το BuzzFeed απέλυσε το 12% του προσωπικού του, ή περίπου 180 άτομα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Στην τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει η Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων στο ChatGPT 

ChatGPT: Πώς μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ξαναγράφει τους κανόνες στην εκπαίδευση

Η Microsoft ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη: Θα κάνει την κίνηση-ματ με το ChatGPT;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News