Life & Arts Τρίτη 10/01/2023, 14:06
LIFE & ARTS

Η Microsoft ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη: Θα κάνει την κίνηση-ματ με το ChatGPT;

Η Microsoft ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη: Θα κάνει την κίνηση-ματ με το ChatGPT;

Σε συζητήσεις για να επενδύσει έως και 10 δισ. δολάρια στην OpenAI, η οποία δημιούργησε το bot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, βρίσκεται η Microsoft.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο εταιρεία βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα deal εδώ και μήνες, με την πιθανή συμφωνία να αποτιμά την OpenAI στα 29 δισ. δολάρια.

Το ChatGPT έχει γίνει viral στο ίντερνετ αφότου κυκλοφόρησε, στα τέλη του Νοεμβρίου, φτάνοντας στο ορόσημο του 1 εκατ. χρηστών σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η ικανότητά του να μιμείται τις ανθρώπινες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει σενάρια, σύμφωνα με τα οποία τελικά θα αντικαταστήσει τους επαγγελματίες συγγραφείς και συντάκτες, αλλά και θα απειλήσει την κυριαρχία της αναζήτησης του Google.

Ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, που ιδρύθηκε από τον Elon Musk και τον επενδυτή της Silicon Valley Sam Altman, βγάζει χρήματα χρεώνοντας τους προγραμματιστές για την άδεια χρήσης της τεχνολογίας του.

Η Microsoft έχει επενδύσει στο παρελθόν περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI και ενδιαφέρεται να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησής της, το Bing, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι της Google.

To bot μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις με έναν φυσικό τρόπο, σαν να πρόκειται για άνθρωπο, να συζητά και να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις που ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.  

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες για την ακρίβεια του bot, με αποτέλεσμα τα σχολεία της Νέας Υόρκης να έχουν απαγορεύσει στους μαθητές τους να το χρησιμοποιούν.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τεχνολογία: Οι 10 τάσεις που θα δούμε το 2023

Γκέιτς – Μπέζος: Γιατί δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χρηματοδοτούν τα…τσιπ εγκεφάλου;

Ερευνητές φτιάχνουν ρομπότ που μπορούν να γεννήσουν άλλα ρομπότ – Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News