Business & Finance Δευτέρα 23/01/2023, 17:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει η Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων στο ChatGPT

Στην τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει η Microsoft: Επένδυση δισεκατομμυρίων στο ChatGPT

Στο πολυσυζητημένο, αλλά και αμφιλεγόμενο, bot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT ποντάρει η Microsoft, μέσω πολυετούς συνεργασίας δισεκατομμυρίων με την OpenAI, την εταιρεία που το δημιούργησε. Το ChatGPT είναι η τεχνολογική εφαρμογή με ικανότητα να μιμείται ανθρώπινες συζητήσεις, απαντώντας γραπτώς και με φυσικό τρόπο, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επίπτωση που θα έχει στη ζωή μας.

Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά στην τρίτη φάση της συνεργασίας της με την OpenAI, μετά τις επενδύσεις του 2019 και του 2021, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος ή τη διάρκεια της επένδυσης. Σύμφωνα με προηγούμενη εκτίμηση όμως, εξεταζόταν επένδυση ές και 10 δισ. δολαρίων.

Στόχος αυτή τη φορά είναι η επιτάχυνση των καινοτομιών στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και η διευκόλυνση στις δύο εταιρείες να φέρουν τις ανεπτυγμένες τεχνολογίες στην αγορά. Επίσης, με τη νέα επένδυση προσβλέπουν στην ανάπτυξη υπερυπολογιστών σε μεγάλη κλίμακα και στη δημιουργία εμπειριών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. «Σε αυτή την επόμενη φάση της συνεργασίας μας, developers και οργανισμοί κατά μήκος των διάφορων κλάδων θα έχουν πρόσβαση στις καλύτερες υποδομές τεχνητής νοημοσύνης, μοντέλα και εργαλεία του Azure, ώστε να χτίσουν και να τρέξουν τις εφαρμογές τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία της OpenAI εφαρμόζεται στην υπηρεσία cloud της Microsoft, το Azure. Τον Ιούλιο του 2019, η Microsoft είχε επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Open AI. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, το Azure θα παραμείνει αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών cloud της OpenAI.

Σημειώνεται ότι η OpenAI θεωρείται μία από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως, έχοντας δημιουργήσει λογισμικό το οποίο μπορεί να νικήσει ανθρώπους σε παιχνίδια όπως η Dota 2. Περισσότερη βέβαια προσοχή έχει λάβει λόγω του GPT-3, αλλά και της τεχνολογίας παραγωγής εικόνων Dall-Ε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

ChatGPT: Πώς μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ξαναγράφει τους κανόνες στην εκπαίδευση

Η Microsoft ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη: Θα κάνει την κίνηση-ματ με το ChatGPT;

Ερευνητές φτιάχνουν ρομπότ που μπορούν να γεννήσουν άλλα ρομπότ – Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News