Green Economy Τετάρτη 28/09/2022, 15:52
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Φόβοι ότι ο Nord Stream αχρηστεύθηκε για πάντα

Γερμανία: Φόβοι ότι ο Nord Stream αχρηστεύθηκε για πάντα

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα αχρηστευθεί για πάντα μετά τις σημαντικές διαρροές που παρουσιάσθηκαν στους Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στην Βαλτική Θάλασσα, γράφει η Tagesspiegel επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Εάν οι διαρροές στους δύο αγωγούς δεν επισκευασθούν σύντομα, μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στο εσωτερικό τους και θα προκαλέσει οξείδωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Tagesspiegel.

«Αποτέλεσμα σκόπιμης δράσης» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, τη σοβαρή ζημιά στους δύο αγωγούς Nord Stream.

«Η ζημιά στον  Nord Stream 1 και 2 δεν είναι μία σύμπτωση και μας επηρεάζει όλους. Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες μαρτυρούν ότι οι διαρροές είναι το αποτέλεσμα μίας σκόπιμης δράσης», αναφέρει ο Borrell σε ανάρτησή του στο Twitter.«Η σκόπιμη διατάραξη των ευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών είναι εντελώς απαράδεκτη και θα τύχει ισχυρής και ενωμένης απάντησης», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News