Green Economy Δευτέρα 28/12/2020, 14:50
GREEN ECONOMY

BMW: Στόχος η παραγωγή 250.000 ηλεκτρικών Ι.Χ. την επόμενη 3ετία

BMW: Στόχος η παραγωγή 250.000 ηλεκτρικών Ι.Χ. την επόμενη 3ετία

Μεγαλύτερη διείσδυση στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Όλιβερ Ζίψε, ο οποίος έθεσε ως στόχο την αύξηση της παραγωγής κατά 250.000 οχήματα εντός των επόμενων τριών ετών.

«Έχουμε ήδη ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο και θέλουμε να επεκτείνουμε τη θέση μας στην αγορά» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Εξήγησε δε ότι έως το 2023 το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων θα φθάσει στο 20% των συνολικών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας -από 8% που ανέρχεται σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, προειδοποίησε για τον κίνδυνο η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση να πραγματοποιηθεί χωρίς τη «συνοδεία» της απαιτούμενης υποδομής για τη φόρτιση των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ηλεκτρικών Ι.Χ. στους γερμανικούς δρόμους αναμένεται να φθάσει τα 10 εκατ. οχήματα έως το 2030.

Για να ικανοποιηθεί η ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, αναμένεται να εγκατασταθούν 15.000 ιδιωτικά και 1.300 δημόσια σημεία φόρτισης.

«Το επόμενο μεγάλο project της Ευρώπης θα πρέπει να αφορά την επέκταση της υποδομής φόρτισης» κατέληξε ο Ζίψε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News