Green Economy Πέμπτη 3/12/2020, 15:38
GREEN ECONOMY

Πάνω από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρώπη

Πάνω από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρώπη

Περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν από τις αρχές του έτους στην Ευρώπη, καθώς η προσπάθεια για στροφή από τους υδρογονάνθρακες ανεβάζει ρυθμούς.

Εάν συμπεριληφθούν και τα υβριδικά, οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατ. αυτοκίνητα στη Βρετανία και τις 17 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με στοιχεία της Schmidt Automotive Research, τα οποία επικαλείται ο Guardian.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται, λόγω των αυστηρότερων κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, οδηγώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, που μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις με μία φόρτιση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πώληση νέων αυτοκινήτων που θα κινούνται αποκλειστικά με βενζίνη ή ντίζελ θα απαγορευτεί από το 2030, αν και τα υβριδικά αυτοκίνητα θα μπορούν να πωλούνται έως το 2035. Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει σχέδια να απαγορεύσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν φέτος στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές είχαν κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, εάν σκεφτεί κανείς ότι έως και τον Οκτώβριο πουλήθηκαν 13,3 εκατ. αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News