Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 12:56
BUSINESS & FINANCE

Πράσινες επενδύσεις 3,5 δισ. δολ. από τη Nestle

Στόχος ο εκμηδενισμός των εκπομπών αερίων έως το 2050

Πράσινες επενδύσεις 3,5 δισ. δολ. από τη Nestle

Πάνω από 3,5 δισ. δολάρια φιλοδοξεί να επενδύσει τα επόμενα πέντε χρόνια η Nestle, σε μια προσπάθεια να επιτύχει τον στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Το 2018, η εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή 92 εκατ. τόνων αερίων του θερμοκηπίου, κάτι το οποίο η ίδια θέλει να αλλάξει άμεσα. Έτσι, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μια σειρά επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΕΠ), 

Ως πρώτο βήμα, η ελβετική πολυεθνική επιθυμεί να περιορίσει κατά 50% τις εκπομπές αερίων έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, αυξάνοντας παράλληλα κατά 100% τη χρήση ΑΕΠ. 

Ταυτόχρονα, σχεδιάζει να επιταχύνει το πρόγραμμα αναδάσωσης, φυτεύοντας 20 εκατ. δέντρα ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια στις περιοχές, όπου δραστηριοποιείται.

Οι συγκεκριμένες στρατηγικές, πάντως, έχουν αρχίσει να βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ολοένα και περισσότερες εταιρείες, σε διάφορους οικονομικούς κλάδους, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των φιλόδοξων στόχων της Συμφωνίας των Παρισιών για το Κλίμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News