Green Economy Δευτέρα 22/11/2021, 21:45
ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Οι νέες κατοικίες υποχρεούνται να έχουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Βρετανία: Οι νέες κατοικίες υποχρεούνται να έχουν σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να διαθέτουν τα νέα σπίτια που κατασκευάζονται στη Βρετανία, σύμφωνα με σχέδια που ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προχωρούμε στις ανάλογες ρυθμίσεις, ούτως ώστε να απαιτούμε από τις νέες κατοικίες και τα νέα κτίρια να έχουν σημεία φόρτισης EV, με επιπλέον 145.000 σημεία φόρτισης που θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την χώρα χάρη στους νέους κανονισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια ομιλίας στο ετήσιο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Επιχειρήσεων.

Ο Τζόνσον αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε δικές του εμπειρίες από την οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων. «Δοκίμασα το πρώτο Tesla που ήταν προς πώληση στην χώρα. Μου σταμάτησε στη γρήγορη λωρίδα της M40, αν και νομίζω ότι τώρα έχουν γίνει πολύ καλύτερα».

Εκτός από τα νέα σπίτια και κτίρια, σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτών από το 2022 θα πρέπει να εγκαταστήσουν και οι χώροι εργασίας και τα σούπερ μάρκετ, ενώ οι κανονισμοί θα ισχύουν επίσης και σε κτίρια όπου πραγματοποιούνται μεγάλες ανακαινίσεις.

Το σχέδιο για την επέκταση των σημείων φόρτισης λαμβάνει χώρα, καθώς η Βρετανία προσπαθεί να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για να αντεπεξέλθει στον στόχο της να σταματήσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και φορτηγών ντίζελ και βενζίνης από το 2030. Θα απαιτήσει επίσης, από το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Οι επαρκείς επιλογές φόρτισης θεωρούνται ζωτικής σημασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικρατούσα αντίληψη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα ταξίδια χωρίς να χάσουν ενέργεια και να αποφορτιστούν. 

«Τα σπίτια και τα κτίριά μας θα πρέπει να σχεδιαστούν με τρόπο ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων των σημείων φόρτισης, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος μηδενικών εκπομπών άνθρακα», είπε ο Μάικ Τσάιλντς, ο επικεφαλής πολιτικής του Friends of the Earth.

«Οι υπουργοί πρέπει επίσης να εισαγάγουν οικονομικά κίνητρα, όπως προγράμματα απόσυρσης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα, για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να στραφούν σε καθαρότερα οχήματα, αλλά και να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους», είπε ο Τσάιλντς.

«Η νέα στέγαση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων και πρόσβαση σε ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές και δημόσια μέσα μεταφοράς υψηλής ποιότητας για να παρέχει πραγματικές εναλλακτικές λύσεις στην οδήγηση», προσέθεσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Το χαμηλότερο κόστος χρήσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Νέα «επανάσταση» στην ηλεκτροκίνηση – Φόρτιση σε μόλις 3 λεπτά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News