Green Economy Τρίτη 19/10/2021, 16:22
GREEN ECONOMY

Μ. Τζόνσον: Ανακοίνωσε «πράσινη συνεργασία» 400 εκατ. λιρών με τον Μπιλ Γκέιτς

Η συμφωνία ανακοινώθηκε δύο εβδομάδες πριν από την παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, COP 26, στη Γλασκόβη. 

Μ. Τζόνσον: Ανακοίνωσε «πράσινη συνεργασία» 400 εκατ. λιρών με τον Μπιλ Γκέιτς

Συνεργασία με τον Μπιλ Γκέιτς ύψους 400 εκατ. στερλινών προκειμένου να στηριχθούν οι πράσινες επενδύσεις στη Μεγάλη Βρετανία και να επιταχυνθούν οι καθαρές τεχνολογίες, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνόδου Global Investment.

Στο πλαίσιο αυτό, το Λονδίνο με τη συνδρομή του, Breakthrough Energy Catalyst του Μπιλ Γκέιτς θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας, ως μέρος του ευρύτερου στόχου για μηδενικούς ρύπους έως το 2050. 

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί για τη διάθεση 200 εκατ. λιρών, κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για την ανάπτυξη έργων πράσινης τεχνολογίας και το επενδυτικό πρόγραμμα του Μπιλ Γκέιτς θα συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας. 

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ισχυρού άνδρα της Microsoft επικεντρώνεται σε τέσσερα τεχνολογικά πεδία: στο πράσινο υδρογόνο, στη μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, στα βιώσιμα καύσιμα για στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών και σε συστήματα που μπορούν να απομονώνουν διοξείδιο του άνθρακα κατευθείαν από τον αέρα. 

«Η συνεργασία δίνει ώθηση στο όραμα της Μεγάλης Βρετανίας για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση. Θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας μόνο αν επιταχύνουμε δραστικά τις τεχνολογίες σε πεδία όπως το πράσινο υδρογόνο και τα βιώσιμα καύσιμα στα αεροπορικά ταξίδια, τεχνολογίες που έμοιαζαν αδύνατες πριν από λίγα χρόνια», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. 

Η συμφωνία ανακοινώθηκε δύο εβδομάδες πριν από την παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, COP 26, στη Γλασκόβη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News