Green Economy Παρασκευή 15/10/2021, 14:47
GREEN ECONOMY

Βρετανία: Ικανοποίηση για τα κεφάλαια στις πράσινες επενδύσεις

Σκοπός να συγκεντρωθούν κεφάλαια για έργα που θα βοηθήσουν τη Βρετανία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους

Βρετανία: Ικανοποίηση για τα κεφάλαια στις πράσινες επενδύσεις

Τα σχέδια της Βρετανίας για την «πράσινη βιομηχανική επανάσταση» έχουν ήδη προσελκύσει δισεκατομμύρια λίρες σε επενδύσεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ενόψει της επενδυτικής συνόδου στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να παραστούν μερικοί από τους ισχυρότερους χρηματοδότες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, έχουν αντληθεί ή δεσμευθεί συνολικά 5,85 δισ. στερλίνες σε πράσινες επενδύσεις, από τον Νοέμβριο του 2020 όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε ένα σχέδιο προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στους στόχους για την πράσινη τεχνολογίας και το κλίμα στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης της Βρετανίας από την πανδημία του COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας και οι μπαταρίες Tesla

Στόχος είναι η άντληση 42 δισ. λιρών από ιδιωτικές επενδύσεις έως το 2030, που θα κατευθυνθούν στην ενέργεια, σε κτίρια, στις μεταφορές, στην καινοτομία και στο περιβάλλον, παράλληλα με τη δημιουργία 250.000 «πράσινων θέσεων εργασίας».

Η Βρετανία είναι πρόθυμη να προωθήσει τα πράσινα διαπιστευτήριά της πριν φιλοξενήσει τη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη τον επόμενο μήνα, όπου θα προσπαθήσει να προωθήσει επίσης μια περίπλοκη διεθνή συμφωνία για την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να προσελκύσει χρηματοδότηση που θα τη βοηθήσει να επωφεληθεί από τη ζήτηση για πράσινη τεχνολογία και θέσεις εργασίας με υψηλή εξειδίκευση.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει μια επενδυτική σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο στην οποία θα συμμετάσχουν υπουργοί, ηγέτες του κλάδου και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σκοπός να συγκεντρωθούν κεφάλαια για έργα που θα βοηθήσουν τη Βρετανία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους και να αναγεννήσει τις προβληματικές μεταβιομηχανικές περιοχές της χώρας που έχουν μείνει πίσω μετά από δεκαετίες πολιτικών εστιασμένων στον κλάδο των υπηρεσιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News