Green Economy Κυριακή 17/10/2021, 14:00
GREEN ECONOMY

Χρ. Στυλιανίδης: Η ενημέρωση στο κέντρο της πρόληψης για όλες τις φυσικές καταστροφές

Χρ. Στυλιανίδης: Η ενημέρωση στο κέντρο της πρόληψης για όλες τις φυσικές καταστροφές

Στο Αλεποχώρι μετέβη σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, καθώς και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, όπου παρευρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, με θέμα «Ενημέρωση, οδηγίες και διαβούλευση σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα και την ασφάλεια των πολιτών», παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου και του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποδεικνύει την αξία της προληπτικής δράσης, αλλά και τη σημασία των συνεργειών μεταξύ πολίτη και κράτους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Παροτρύνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενημερωτικές πρωτοβουλίες. Το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται στη διάθεση των δήμων και των Περιφερειών για να συνδράμει με την τεχνογνωσία του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων για την άριστη παρουσίαση, αλλά και την καθημερινή συνεισφορά τους στην ασφάλεια των κατοίκων.

Σχετικά με την ημερίδα επισήμανε ότι αυτό που έγινε σήμερα ήταν στο πλαίσιο της πρόληψης καθώς, όπως τόνισε, «η ενημέρωση του πολίτη βρίσκεται στο κέντρο της πρόληψης για όλες τις φυσικές καταστροφές». «Όσο περισσότερη η ενημέρωση, όσο καλύτερη η πρόληψη τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε την ώρα της κρίσης», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε επισκεφθεί το Αλεποχώρι στις 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο πραγματοποίησης αυτοψίας στα αντιδιαβρωτικά έργα που είχαν δρομολογηθεί στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Δυτική Αττική. Με την ευκαιρία της επίσκεψης, είχε αποφασιστεί η διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας για τους κατοίκους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την καθοδήγηση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News