Green Economy Σάββατο 16/10/2021, 22:04
GREEN ECONOMY

ΟΗΕ: 1 τρισ. δολάρια η σπατάλη σε τρόφιμα – Έκκληση για αλλαγή συμπεριφοράς

ΟΗΕ: 1 τρισ. δολάρια η σπατάλη σε τρόφιμα – Έκκληση για αλλαγή συμπεριφοράς

Οι τροφές που διαλέγουμε και ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε επηρεάζει αφενός την υγεία μας, αφετέρου την υγεία του πλανήτη, επισημαίνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του OHE, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

«Τόνοι τροφής χάνονται ή σπαταλώνται κάθε μέρα, ενώ ένας στους 9 ανθρώπους πέφτει για ύπνο νηστικός», επισημαίνει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής ο ΟΗΕ, που συμβουλεύει τον κόσμο μεταξύ άλλων να σταματήσει να αγοράζει μεγάλες μερίδες φαγητού, να καταναλώνει όσα τρόφιμα μένουν από προηγούμενες ημέρες και να μοιράζεται το φαγητό με άλλους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η σπατάλη τροφίμων παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1 τρισ. δολάρια ενώ τουλάχιστον 690 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε διατροφικά αγαθά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας εκτιμά ότι λόγω της διατροφικής ανασφάλειας, του αυξανόμενου κόστους ζωϊκών πρωτεϊνών, των περιβαλλοντικών πιέσεων και της αύξησης του πληθυσμού, περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως θα στραφούν στην κατανάλωση εντόμων.

Εκτός αυτού, ο ΟΗΕ εκτιμά πως οι δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη διανομή και την κατανάλωση τροφίμων, είναι υπεύθυνες για το ένα τρίτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News