Green Economy Παρασκευή 15/10/2021, 20:06
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Το σενάριο για απεξάρτηση από άνθρακα οχτώ χρόνια νωρίτερα

Γερμανία: Το σενάριο για απεξάρτηση από άνθρακα οχτώ χρόνια νωρίτερα

Οκτώ χρόνια νωρίτερα θέλει να καταργήσει τη χρήση άνθρακα η κατά πάσα πιθανότητα νέα γερμανική κυβέρνηση και ειδικότερα το 2030. Στην περίπτωση που πράγματι επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρόκειται για σημαντική συμβολή στους στόχους για μείωση των παγκόσμιων ρύπων.

«Προκειμένου να φτάσουμε τους κλιματικού στόχους, απαιτείται μία νωρίτερη έξοδος από την ενέργεια με άνθρακα, ιδανικά μέχρι το 2030», σύμφωνα με τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσαν τα κόμματα για το σχηματισμό συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία SPD – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι

Πιο συγκεκριμένα, τα σχέδια των τριών κομμάτων που εξετάζουν συμμαχία, των Σοσιαλδημοκρατικών, των Πράσινων και των βουλευτών από το Ελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα, θα συζητηθούν σε βάθος άμεσα ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μέρος του σχεδίου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και μία επιτάχυνση στην ανάπτυξη ανανενώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, στις οποίες το γερμανικό κράτος έχει ήδη επενδύσει αδρά.

Βέβαια, μία τέτοια κίνηση σίγουρα επωφελεί τον πλανήτη, ωστόσο κρύβει κινδύνους για τη Γερμανία. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι υπό την Καγκελαρία της Άγκελα Μέρκελ δρομολογήθηκε η πλήρης διακοπή παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, η οποία κατά πολλούς εντάσσεται στις καθαρές μορφές ενέργειας. Ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει σαφή σχέδια για αναπλήρωση του κενού στην προσφορά που δημιουργείται από την έλλειψη της πυρηνικής στην αγορά.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News