Green Economy Τετάρτη 5/05/2021, 13:57
GREEN ECONOMY

Στην τελική ευθεία το φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία το φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνδεση των φωτοβολταϊκών τoυ Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου, συνολικής ισχύος 100 MW, τα οποία αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από την ελληνική εταιρεία kIEFER.

Τα έργα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2021. Πρόκειται, μάλιστα, για το μεγαλύτερο ήδη κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ελλάδας, μια επένδυση μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, στην οποία συμμετέχουν περίπους 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων. 

Η κατασκευή των φωτοβολταϊκών προήλθε από τη συνεργασία της kIEFER  με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου», με στόχο αφενός την ανάπτυξη μεγάλων πολυμετοχικών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αφετέρου  την ενσωμάτωση των ενεργειακών συστημάτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 

Το «πράσινο» πάρκο βρίσκεται στην περιοχή Κατούνα της Αιτωλοακαρνανίας και χρηματοδοτήθηκε από την ProCredit Bank.
«Ιδιοκτήτες» των φωτοβολταϊκών, όπως προαναφέρθηκε, είναι οι περίπου 500 οικογένειες της περιοχής, οι οποίες συμμετέχουν στην «Ένωση Αγρινίου». 

Η kIEFER TEK, από την πλευρά της, είναι μια κατασκευαστική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει διεισδύσει στον τομέα των ΑΠΕ, κατασκευάζοντας «πράσινα» έργα, συνολικής ισχύος 300 MW.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News