Green Economy Δευτέρα 12/04/2021, 17:23
GREEN ECONOMY

Γαλλία: Καταργεί τις σύντομες αεροπορικές πτήσεις

Γαλλία: Καταργεί τις σύντομες αεροπορικές πτήσεις

Να καταργηθούν οι εσωτερικές πτήσεις ανάμεσα σε προορισμούς που συνδέονται με δρομολόγια τρένων κάτω των 2,5 ωρών, αποφάσισε το γαλλικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο μίας σειράς περιβαλλοντικών μέτρων.

Η κλιματική επιτροπή την οποία δημιούργησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε προτείνει να καταργηθούν όλα τα αεροπορικά ταξίδια που μπορούν να γίνουν με τρένο σε λιγότερες από τέσσερις ώρες. Τελικά, το μέτρο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο ήταν λιγότερο φιλόδοξο, καθώς η ήδη ταλαιπωρημένη από τον κορωνοϊό Air France-KLM αντέδρασε έντονα.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομες πτήσεις από το αεροδρόμιο Ορλί στα νότια του Παρισιού προς προορισμούς όπως το Μπορντό και η Νάντη, θα καταργηθούν.

Ο νέος γαλλικός νόμος αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο και άλλων χωρών, καθώς στην Αυστρία, η κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών και των πρασίνων επέβαλε φόρο 30 ευρώ στα αεροπορικά εισιτήρια για όλες τις πτήσεις κάτω των 350 χιλιομέτρων. Οι εσωτερικές πτήσεις σε δρομολόγια που καλύπτονται σε λιγότερες από 3 ώρες με τρένο, απαγορεύτηκαν.

Η Ολλανδία προσπαθεί από το 2013 να καταργήσει τις σύντομες αεροπορικές πτήσεις.

Moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News