Green Economy Παρασκευή 9/04/2021, 20:00
ΗΠΑ

Η πράσινη ενέργεια πρωταγωνιστεί στον αμερικανικό προϋπολογισμό του 2022

Η πράσινη ενέργεια πρωταγωνιστεί στον αμερικανικό προϋπολογισμό του 2022

Την κλιματική αλλαγή προτάσσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον προϋπολογισμό του 2022 με δαπάνες ύψους 14 δισ.δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων «ενέσεων» ρευστού για τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για περιβαλλοντικά θέματα και την έρευνα για την ανάπτυξη των επιστημών. 

Η πρόταση αυτή αποτυπώνει τις φιλόδοξες προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να απεξαρτήσει την οικονομία από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2050 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλάζοντας άρδην τις πολιτικές κατευθύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και μειώνοντας τη γραφειοκρατία που έκρυβε την παραγωγή ορυκτών καυσίμων. 

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται η σύσταση Υπηρεσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος για την οποία θα δοθεί το ποσό των 11,1 δισ.δολαρίων, καθώς και του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών για το οποίο προβλέπεται το ποσό των 10,3 δισ.δολαρίων. 

Επίσης, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπονται μεγάλες επενδύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οικονομική στήριξη για τις κοινότητες αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή από την ταχεία μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

    
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News