Green Economy Κυριακή 11/04/2021, 18:58
GREEN ECONOMY

Ικανοποιητικά έσοδα από το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένει η Daimler

Ικανοποιητικά έσοδα από το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένει η Daimler

Το νέο εμβληματικό ηλεκτρικό sedan της Daimler θα αποφέρει σημαντικά έσοδα από την αρχή του λανσαρίσματός του, καθώς διαθέτει κορυφαία τεχνολογία γραμμής, όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Mercedes EQS, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του αυτή την εβδομάδα, θα παράγει «ελκυστικά» κέρδη, ωστόσο θα υστερούν σε σχέση με αυτά του του S-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους των εξαρτημάτων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Όλα Καλένιους.

«Η λογική παραμένει η ίδια: το κορυφαίο τμήμα του ομίλου υπόσχεται το καλύτερο ποσοστό κέρδους», τόνισε.

Το EQS θα είναι το πρώτο όχημα Mercedes που θα στηρίζεται αμιγώς στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για τη γερμανική εταιρεία η οποία έχει επικριθεί για το ότι άργησε σε σχέση με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αυτονομία 770 χιλιομέτρων, τοποθετώντας το μπροστά στη μάχη της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως τόνισε ο  Καλένιους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν «πατήσει γκάζι»  στην ηλεκτροκίνηση προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά με την ηγέτιδα Tesla και μια σειρά από άλλες νεοεισερχόμενες εταιρείες, οι αποτιμήσεις των οποίων έχουν ξεπεράσει αυτές πολλών εγκαθιδρυμένων εταιρειών.

Η Volkswagen τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε σχέδια, με τα οποία αποσκοπεί να κατασθεί ηγέτιδα στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το αργότερο έως το 2025, ενώ η General Motors δήλωσε ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης έως το 2035.

Η Daimler επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο να καταστήσει τα αυτοκίνητά της ουδέτερα από άνθρακα έως το 2039 πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, σημείωσε ο Καλένιους, ο οποίος ανακοίνωσε τον στόχο αυτό πριν από δύο χρόνια.

«Αυτό πιθανότατα θα συμβεί γρηγορότερα, δεδομένου του δυναμικού ρυθμού που έχουμε σήμερα», όπως ανέφερε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News