Green Economy Κυριακή 14/03/2021, 22:52
GREEN ECONOMY

Η Volkswagen και η ΒΡ δημιουργούν κοινό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Volkswagen και η ΒΡ δημιουργούν κοινό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε από κοινού επένδυση σε δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σχεδιάζουν να προβούν η Volkswagen, η BP και η γερμανική αλυσίδα πρατηρίων Aral, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Manager Magazin.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λεπτομέρειες πιθανόν να ανακοινωθούν αύριο στη διάρκεια της εκδήλωσης Power Day της VW στο Βόλφσμπουργκ. Τα σχέδια περιλαμβάνουν περισσότερους από 1.000 σταθμούς φόρτισης σε πόλεις και κοντά σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο περιοδικό

Εξαιτίας της αργής ανάπτυξης των υποδομών για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η VW έχει δημιουργήσει μια σύμπραξη με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να ενισχύσουν τα δίκτυά τους. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη τριπλασιάσθηκαν πέρυσι και οι εταιρείες φοβούνται ότι οι μεγάλες ουρές στα σημεία φόρτισης πιθανόν να αποθαρρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Η BP, και άλλες ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες, στρέφονται επίσης σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Η βρετανική εταιρεία αναπτύσσει ένα δίκτυο εξαιρετικά γρήγορων σημεία φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκοπεύει να επεκταθεί και στη Γερμανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News