Green Economy Τρίτη 2/03/2021, 10:53
GREEN ECONOMY

Volvo: Όλα της τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά από το 2030

Volvo: Όλα της τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά από το 2030

Η Volvo σκοπεύει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, καθώς η μία μετά την άλλη οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαταλείπουν τους υδρογονάνθρακες που επιβαρύνουν την κλιματική αλλαγή.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε επίσης γνωστό ότι θα πουλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της απευθείας στους καταναλωτές online, σε ένα πλήγμα στο παραδοσιακό μοντέλο λειτουργίας του κλάδου, όπου τα αυτοκίνητα πωλούνται μέσω ανεξάρτητων αντιπροσωπειών.

Προηγουμένως, η Volvo σκόπευε οι μισές από τις πωλήσεις της να αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, όμως η νέα στρατηγική της ευθυγραμμίζεται με την απαγόρευση στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2030.

Ανάμεσα στους ανταγωνιστές της που έχουν ανακοινώσει επίσης φέτος τα σχέδιά τους να εγκαταλείψουν τους υδρογονάνθρακες συγκαταλέγονται οι Jaguar (έως το 2025) και η Bentley (έως το 2030).

Η Volvo ανήκει στην Geely, τον κινεζικό όμιλο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Λι Σούφου, ο οποίος έχει επίσης στην κατοχή του το βρετανικό brand Lotus και τη βρετανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ταξί και βαν LEVC.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News