Green Economy Πέμπτη 28/01/2021, 19:18
GREEN ECONOMY

GM: Τέλος τα ντίζελ και τα βενζινοκίνητα έως το 2035

Πράσινη μετάβαση για την αυτοκινητοβιομηχανία

GM: Τέλος τα ντίζελ και τα βενζινοκίνητα έως το 2035

Την πλήρη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση έθεσε ως βασικό στόχο η General Motors, η οποία επιδιώκει να μηδενίσει το αποτύπωμα άνθρακα έως το 2040.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η παραγωγή όλων των ντιζελοκίνητων και των βενζινοκίνητων οχημάτων αναμένεται να τερματιστεί έως το 2035.

Παράλληλα, ετέθη ως βασική επιδίωξη το 100% της παραγωγής να αφορά ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. και SUV, με ορόσημο η GM να καταστεί περιβαλλοντικά ουδέτερη έως το 2040.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ) έως το 2030, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο έως το 2035.

Το νέο φιλόδοξο πλάνο της GM γνωστοποιήθηκε μία ημέρα μετά την υπογραφή μιας σειράς προεδρικών διαταγμάτων από τον Τζο Μπάιντεν για την προτεραιοποίηση των πολιτικών αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύεται κατά 4% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή της σε 73 δισ. δολάρια.

Έως το 2025, η General Motors φιλοδοξεί να παράξει 30 νέα ηλεκτρονικίνητα μοντέλα, μέσω ενός προγράμματος επενδύσεων, αξίας 27 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News