Green Economy Πέμπτη 11/03/2021, 18:52
GREEN ECONOMY

Τρεις νέες μονάδες ΑΠΕ από τη Volterra

Δύο αιολικά πάρκα και ένα φ/β

Τρεις νέες μονάδες ΑΠΕ από τη Volterra

Tην κατασκευή δύο νέων αιολικών πάρκων ανακοίνωσε η Volterra A.E., θυγατρική του Ομίλου ΑΒΑΞ, συνεχίζοντας τη διείσδυση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Οι νέες εγκαταστάσεις, με την ονομασία Κάστρο-Λυκοβούνι και Αμπέλια-Πλατανάκια, βρίσκονται στην περιοχή Υπάτου Βοιωτίας και είναι συνολικής ισχύος 53,7 MW.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ολοκλήρωσε και την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου «Σταθμός Μπιτάκος» στη Θήβα, ισχύος 2,65 MW, το οποίο ανήκει στη θυγατρική Ηλιοφάνεια Α.Ε.

Τα έργα συνδέθηκαν στον κοινό υποσταθμό ανύψωσης τάσης 20/150kV «ΥΠΑΤΟ ΙΙ» στον Ελαιώνα Θηβών και τέθηκαν σε σταδιακή λειτουργία από τον Δεκέμβριο 2020.

Σύμφωνα με τη Volterra, αμφότερα θα παράγουν ετησίως περίπου 120.000 MWh καθαρής ενέργειας, ικανής να καλύπτει τις ανάγκες 30.000 νοικοκυριών, ενώ θα εξοικονομούνται 72.000 τόνοι διοιξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό χαρτοφυλάκιο ενεργειακών έργων της εταιρείας ανέρχεται σε 300MW, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια (σε λειτουργία και ανάπτυξη), ενώ εντός του 2021 θα ξεκινήσει η κατασκευή δύο εξ αυτών στην Δυτική Μακεδονία, συνολικής ισχύος 36MW.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News