Green Economy Δευτέρα 18/03/2024, 22:38
GREEN ECONOMY

NextEra: Η AI θα αυξήσει κατά 81% τον ρυθμό ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ

NextEra: Η AI θα αυξήσει κατά 81% τον ρυθμό ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης αιολικών και ηλιακών πάρκων στις ΗΠΑ αναμένει ότι ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα εκτοξευθεί για να συμβαδίσει με τις ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης για ηλεκτροδότηση, τη χωρητικότητα του cloud και τα εργοστάσια τσιπ. «Αυτό που έχετε σήμερα είναι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που ήταν σχετικά σταθερή εδώ και χρόνια, ξαφνικά να βλέπουμε μια αύξηση 81%» μέσα στην επόμενη πενταετία, δήλωσε ο John Ketchum, διευθύνων σύμβουλος του γίγαντα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας NextEra Energy Inc. τη Δευτέρα στο συνέδριο CERAWeek by S&P Global τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απότομη αύξηση κινδυνεύει να προσθέσει περαιτέρω πίεση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που είναι ήδη επιβαρυμένα από τις ακραίες θερμοκρασίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να τριπλασιαστεί ή και περισσότερο -σε 370 έως 450 γιγαβάτ, σύμφωνα με την Ketchum. Για να προσπαθήσει να ικανοποιήσει αυτή τη ζήτηση, η NextEra έχει αναπτύξει ένα σύστημα για τον εντοπισμό θέσεων για νέα κέντρα δεδομένων με βάση τους ηλιακούς και αιολικούς πόρους και την πρόσβαση σε γραμμές μεταφοράς.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Ξεκινά το συνέδριο προγραμματιστών AI με ανακοινώσεις για νέα τσιπ

Ανέφικτη η σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου λέει ο CEO της Saudi Aramco

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News