Green Economy Δευτέρα 18/03/2024, 19:07
GREEN ECONOMY

Λιβύη: Η παραγωγή πετρελαίου θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. bpd μέχρι το τέλος του 2025

Λιβύη: Η παραγωγή πετρελαίου θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. bpd μέχρι το τέλος του 2025

Η εθνική παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης θα ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του 2025 και θα φθάσει τα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εντός τριών ετών, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC), σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η παραγωγή πετρελαίου είναι η κύρια οικονομική πηγή της Λιβύης και αντιπροσωπεύει περίπου το 90% της οικονομίας. Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ανέρχεται σήμερα σε 1,220 εκατομμύρια bpd.

Ο Farhat Bengdara, επικεφαλής της NOC, δήλωσε ότι τα νούμερα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσω συνεχών οικονομικών ελέγχων των εν εξελίξει έργων για την επίτευξη της απαιτούμενης παραγωγικότητας, σημειώνει το Reuters.

Αυτό συζητήθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Ενέργειας και Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της NOC υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Abdulhamid Dbeibah.

Ο Dbeibah τόνισε την ανάγκη «να δοθεί συνέχεια στο σχέδιο αύξησης της παραγωγής και να επιτευχθεί η παραγωγή των 2 εκατομμυρίων βαρελιών σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα».

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Bengdara δήλωσε ότι η Λιβύη θα διοργανώσει γύρο προσφορών για δικαιώματα έρευνας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News