Green Economy Πέμπτη 22/02/2024, 13:22
GREEN ECONOMY

Κλιματική αλλαγή: Η Αφρική θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα

Κλιματική αλλαγή: Η Αφρική θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα

Ο αναπτυσσόμενος κόσμος θα επωμιστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Κέντρου για την Παγκόσμια Ανάπτυξη με τίτλο «Ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της Κλιματικής Αλλαγής στις αναπτυσσόμενες χώρες τις επόμενες δεκαετίες».

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι οικονομικές απώλειες αναμένονται να είναι μετρίου μεγέθους μέχρι το 2050, αλλά μετά τη χρονολογία αυτή οι συνέπειες θα είναι σημαντικές και το μεγαλύτερο πλήγμα θα το υποστεί η Αφρική. 

Συγκεκριμένα, η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει 200 εκατομμύρια Αφρικανούς σε σοβαρή πείνα, θα μειώσει τα έσοδα από τις καλλιέργειες κατά 30% στην ήπειρο, ενώ το ΑΕΠ της θα μειωθεί κατά 7,1%.

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες και ιδίως στην Αφρική, θα επιδεινωθούν και θα εξαλείψουν τα αναπτυξιακά κέρδη που επιτεύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες», έγραψε ο Philip Kofi Adom από το Πανεπιστήμιο Witwatersrand της Νότιας Αφρικής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλήθεια, ποιος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News