Green Economy Τετάρτη 3/01/2024, 21:20
GREEN ECONOMY

Seplat: Διπλασιάζει την παραγωγή φυσικού αερίου από το εργοστάσιο Anoh στη Νιγηρία

Seplat: Διπλασιάζει την παραγωγή φυσικού αερίου από το εργοστάσιο Anoh στη Νιγηρία

Η Seplat Energy Plc δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις μηχανολογικές εργασίες και τις εργασίες εγκατάστασης στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Anoh, το οποίο αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου της εταιρείας μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Owerri στη νοτιοανατολική Νιγηρία, είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Seplat Energy Plc και της NNPC Gas Infrastructure Company Ltd.

«Το Anoh είναι ένα σημαντικό στρατηγικό έργο για τη Seplat», δήλωσε την Τετάρτη ο Roger Brown, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Μόλις ολοκληρωθεί, το Anoh θα παρέχει δύο ροές εισοδήματος» – πωλήσεις φυσικού αερίου από το κοίτασμα OML 53 της εταιρείας στο εργοστάσιο και μερίσματα από την κοινοπραξία που το λειτουργεί, είπε. 

Η Seplat, μια εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου που είναι εισηγμένη στο Λάγος και στο Λονδίνο, αναμένει ότι το εργοστάσιο θα μπορεί να επεξεργάζεται 300 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης και ότι θα παράγει ξηρό αέριο, συμπύκνωμα και υγροποιημένο εθνικό αέριο. Το υγραέριο θα πωλείται στην εγχώρια αγορά, ενώ τα συμπυκνώματα θα προμηθεύονται στη διεθνή αγορά, δήλωσε η εταιρεία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News