Green Economy Τετάρτη 17/01/2024, 11:36
GREEN ECONOMY

Η BP διορίζει τον Murray Auchincloss μόνιμο Διευθύνοντα Σύμβουλο

Η BP διορίζει τον Murray Auchincloss μόνιμο Διευθύνοντα Σύμβουλο

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP διόρισε τον Murray Auchincloss ως μόνιμο διευθύνοντα σύμβουλο. 

Ο διορισμός του έρχεται περίπου τέσσερις μήνες αφότου ο προκάτοχός του Bernard Looney παραιτήθηκε μετά από λιγότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση, επικαλούμενος άγνωστες προσωπικές σχέσεις με συναδέλφους πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος.

Ο Auchincloss ο οποίος ήταν τότε οικονομικός διευθυντής, διορίστηκε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος την εποχή της αποχώρησης του Looney. Βρίσκεται στην BP από τη συγχώνευση της εταιρείας το 1998 με την Amoco Canada, στην οποία προσχώρησε το 1992. Είναι και ο ίδιος σε σχέση με συνάδελφο της BP, η οποία είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως και έγκαιρα, όπως μεταδίδει το CNBC. 

Η ενεργειακή εταιρεία είπε ότι διεξήγαγε μια διαδικασία αναζήτησης για να διορίσει το νέο CEO της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο.

«Το διοικητικό συμβούλιο συμφωνεί πλήρως ότι ο Murray ήταν εξαιρετικός υποψήφιος και είναι ο κατάλληλος ηγέτης για την BP», δήλωσε ο πρόεδρος Helge Lund. 

O Auchincloss τόνισε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την κατεύθυνση που ξεκίνησε από τον Looney για τη μετάβαση από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως και άλλες εταιρείες με παρελθόν εδραιωμένο στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων, η BP δρομολογεί τη μετάβασή της προς τις πράσινες μορφές ενέργειας τη στιγμή που οι διεθνείς πιέσεις για απαλλαγή από τον άνθρακα, ολοένα και μεγαλώνουν. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

BP: «Κόβει» 40 εκατ. δολ. από την αμοιβή του πρώην CEO Looney

Η BP αγοράζει φορτιστές Tesla αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η BP επαναπροσλαμβάνει πρώην στέλεχός της με στόχο την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξής της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News