Business & Finance Πέμπτη 10/08/2023, 22:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η BP επαναπροσλαμβάνει πρώην στέλεχός της με στόχο την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξής της

Η BP επαναπροσλαμβάνει πρώην στέλεχός της με στόχο την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξής της

Ο πρώην παγκόσμιος επικεφαλής της BP Plc για την εμπορία αργού πετρελαίου, Dan Wise θα επιστρέψει στο γραφείο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Wise θα επιστρέψει με μερική απασχόληση και σε προσωρινή βάση για να υποστηρίξει ορισμένες από τις στρατηγικές δραστηριότητες ανάπτυξης της εταιρείας από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του προσωπικού που είδε το Bloomberg News. Πέρυσι, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Wise αποχωρεί και θα αντικατασταθεί από τον Alejandro Arboleda.

Η BP αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg, ενώ πολλαπλές προσπάθειες επικοινωνίας με τον Wise δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Ο Wise, ο οποίος είχε αρχικά την έδρα του στο Λονδίνο, είχε μετακομίσει στο Σικάγο το 2018 για να ηγηθεί του τμήματος συναλλαγών μετά την αποχώρηση του Donald Porteous, ο οποίος κάποτε ήταν γνωστός ως «βασιλιάς του Cushing» και ένας από τους ισχυρότερους traders στον κόσμο, το 2016. Ο Wise εντάχθηκε στην BP στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως μαθητευόμενος. Θεωρήθηκε ως ανερχόμενο αστέρι και ανέβηκε στην ιεραρχία δουλεύοντας σε μερικά από τα πιο κερδοφόρα βιβλία συναλλαγών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου της Βόρειας Θάλασσας. 

Η BP, όπως και άλλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shell Plc και η TotalEnergies SE, δεν αποκαλύπτει τα έσοδα του εμπορικού τμήματός της. Η εταιρεία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το trading μπορεί να αυξήσει τις ετήσιες αποδόσεις κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προσθέσει δισεκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της. Η μονάδα εμπορίας φυσικού αερίου της BP σημείωσε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα κέρδη από την εμπορία πετρελαίου ήταν ασθενέστερα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney στο Bloomberg News.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η BP αύξησε το μέρισμά της και υποσχέθηκε να αγοράσει περισσότερες μετοχές, αφού κλείδωσε αποδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλέψεις της εταιρείας. Η εταιρεία βλέπει ισχυρές προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης και περιορισμών στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News