Green Economy Σάββατο 14/10/2023, 22:44
GREEN ECONOMY

Ξεκινά το έργο της δημιουργίας μικρής κοιλάδας υδρογόνου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Ξεκινά το έργο της δημιουργίας μικρής κοιλάδας υδρογόνου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Ξεκινά το φιλόδοξο και συνάμα, εμβληματικό έργο της δημιουργίας της Μικρής Κοιλάδας Υδρογόνου ” Trieres”, στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία της Μικρής Κοιλάδας Υδρογόνου, με γεωγραφική αναφορά το Διυλιστήριο της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας.

Η επίσημη έναρξη του έργου (συγχρηματοδοτείται απ’ το Ενωσιακό Πρόγραμμα Horizon Europe και απ’ το Clean Hydrogen Partnership ), έγινε στις 28 και στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Συντονιστής του έργου είναι η γνωστή Motor Oil. Συμμετέχουν, συνολικά, 26 εταίροι από πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Ολλανδία, Αίγυπτος ). Το έργο, έχει διάρκεια 58 μήνες.

Το Trieres, είναι συνδεδεμένο με το έργο Ephyra, ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο, που θα επιδείξει για πρώτη φορά, σε βιομηχανική κλίμακα, μία εγκατάσταση παραγωγής υδρογόνου, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τη χρήση βελτιωμένης τεχνολογίας.

Η μεγάλη κλίμακας διεργασία ηλεκτρόλυσης, θα ενσωματωθεί στις βιομηχανικές λειτουργίες του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News