Green Economy Τετάρτη 12/07/2023, 16:11
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Σύνδεση των βιομηχανικών κόμβων με προμήθειες υδρογόνου

Γερμανία: Σύνδεση των βιομηχανικών κόμβων με προμήθειες υδρογόνου

Η Γερμανία αποκάλυψε σχέδια για τη σύνδεση βιομηχανικών κόμβων κοντά στον Ρήνο, το νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας με αγωγούς υδρογόνου σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από την βαριά οικονομία της. 

Το υδρογόνο πρόκειται να παίξει βασικό ρόλο στην απομάκρυνση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, με τα προκαταρκτικά σχέδια να σηματοδοτούν ένα σημαντικό «σήμα εκκίνησης», δήλωσε το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τα δύο τρίτα έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και να φτάσει στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2045.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η απαλλαγή της βαριάς βιομηχανίας της Γερμανίας από τον άνθρακα είναι το κλειδί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επί του παρόντος πακέτα επιδοτήσεων για την έναρξη της αγοράς υδρογόνου και επίσης θέλει να παρουσιάσει μια στρατηγική υδρογόνου το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Τα σχέδια του δικτύου προβλέπουν συνδέσεις με μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, εγκαταστάσεις αποθήκευσης, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και διαδρόμους εισαγωγής, συνολικού μήκους περίπου 11.200 χιλιομέτρων. Είναι πιο πυκνό στα δυτικά της χώρας όπου έχουν την έδρα τους μεγάλοι παραγωγοί χάλυβα, τσιμέντου και γυαλιού και συνδέει επίσης περιοχές που φιλοξενούν μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το προσχέδιο μπορεί να σχολιαστεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη μέχρι τις 28 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα ενημερωθεί και θα παραδοθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων για έλεγχο το φθινόπωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News