Green Economy Παρασκευή 4/08/2023, 16:25
GREEN ECONOMY

Climate Dads: Το να είσαι μπαμπάς απαιτεί να νοιάζεσαι και για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά σου 

Climate Dads: Το να είσαι μπαμπάς απαιτεί να νοιάζεσαι και για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά σου 

Η οικογένεια του Ben Block κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στον αγώνα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει την οδήγηση, πρόσφατα άλλαξε τον φούρνο της σε ηλεκτρικό και ελέγχει συνεχώς τις αγορές της. 

Όταν ο πεντάχρονος γιος του Block ζήτησε ένα νέο φορτηγό παιχνίδι νωρίτερα φέτος, ο 37χρονος στάθμισε προσεκτικά την απάντησή του: Τα φτηνά πλαστικά παιχνίδια είναι διασκεδαστικά, παραδέχτηκε, αλλά τείνουν να πετιούνται γρήγορα. Τι θα έλεγες να παίρναμε ένα σετ Lego μακράς διάρκειας;

Ωστόσο, ο Block ανησυχεί. Ανησυχεί για την ανατροφή των παιδιών σε έναν κόσμο που πλήττεται από περιβαλλοντικές κρίσεις, πώς θα μοιάζει αυτός ο κόσμος και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ζήσει κανείς σε αυτόν. Ανησυχεί για τα παιδιά των παιδιών του. 

Climate Dads: Το να είσαι μπαμπάς απαιτεί να νοιάζεσαι και για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά σου -1
Φωτ.: Bloomberg 

Για να γίνει κατανοητό το πόσο πολύ ανησυχεί ο Block για την υπερθέρμανση του πλανήτη, πριν από πέντε χρόνια μαζί με τον φίλο του Jason Sandman συνίδρυσαν μια ομάδα υπεράσπισης που ονομάζεται Climate Dads. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρκο της Φιλαδέλφειας την Ημέρα του Πατέρα το 2018.

«Τα παιδιά μου δεν φταίνε για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του κόσμου», λέει ο Block, ο οποίος ζει στη Φιλαδέλφεια και εργάζεται σε μια κατασκευαστική εταιρεία. «Παρόλα αυτά, προσπαθώ να τα ενθαρρύνω να μειώσουν την περιττή κατανάλωση, εστιάζοντας σε παιχνίδια που θα τους ανταμείψουν μακροπρόθεσμα. Είναι μια μάχη,» τονίζει. 

Οι Climate Dads δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βρουν άτομα: Μέσα σε δύο χρόνια, η ομάδα είχε αυξηθεί σε περίπου 800 πατεράδες σε 20 πόλεις των ΗΠΑ. Διοργάνωσαν συναντήσεις σε φυσικά καταφύγια και τοποθέτησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν «Αυτό το μέρος θα είναι νερό», σε γειτονιές που επηρεάστηκαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών. 

Climate Dads: Το να είσαι μπαμπάς απαιτεί να νοιάζεσαι και για τον κόσμο που ζουν τα παιδιά σου -2
Φωτ.: Bloomberg 

Δεκάδες από τους μπαμπάδες έγραψαν επίσης δημόσιες μαρτυρίες. «Το να σε φέρω σε αυτόν τον κόσμο ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμά μου», έγραψε ο Block σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον γιο του, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Τώρα πρέπει να βεβαιωθώ ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα στις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά σου».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

EIU: Αγώνας δρόμου στην κλιματική πολιτική – Τα τέσσερα εμπόδια

BP: Το στοίχημα 6,8 δισ. δολαρίων γερμανικής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα είναι κερδοφόρο 

RWE και ΔΕΗ κατασκευάζουν νέα φωτοβολταϊκά ισχύος 280 MWp

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News