Green Economy Τετάρτη 26/04/2023, 12:55
GREEN ECONOMY

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022

Περισσότερα από 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο πέρσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 55%, γεγονός που αποδεικνύει την τάση ανάπτυξης στον κλάδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση Global EV Outlook του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

«Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων – συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) και των plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (PHEV) – ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια πέρυσι, αυξημένες κατά 55% σε σχέση με το 2021», αναφέρει η έκθεση.

«Αυτός ο αριθμός -10 εκατομμύρια πωλήσεις EV παγκοσμίως – υπερβαίνει τον συνολικό αριθμό αυτοκινήτων που πουλήθηκαν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (περίπου 9,5 εκατομμύρια οχήματα) και είναι σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Κίνα το 2022», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως οι «πωλήσεις» που έχουν προσμετρηθεί στην έκθεση αφορούν την «εκτίμηση του αριθμού των νέων οχημάτων που βγαίνουν στους δρόμους», όπως μεταδίδει το CNBC.

Συνολικά, περισσότερα από 26 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους το 2022, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 60% σε σχέση με το 2021.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο IEA με έδρα το Παρίσι – που θεωρείται από πολλούς ως μια έγκυρη φωνή για την ενεργειακή μετάβαση – δήλωσε ότι εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις θα φτάσουν σχεδόν τα 14 εκατ. το 2023.

«Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη σημαίνει ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συνολική αγορά αυτοκινήτου έχει αυξηθεί από περίπου 4% το 2020 σε 14% το 2022 και πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω στο 18% φέτος, με βάση τις τελευταίες προβλέψεις του IEA», σημείωσε η έκθεση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο ή τα ηλεκτρικά οχήματα καλύτερη επιλογή;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Καλό για το περιβάλλον, ακριβό για την τσέπη

Ο CEO της Volvo λέει ότι ο νόμος για το κλίμα των ΗΠΑ θα οδηγήσει την τεχνολογία EV στη Β. Αμερική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News